Özcanlı'nın 2 yıl önce sırtında oluşan ufak şişlik giderek büyümeye başladı. Zamanla yaşlı hastanın sırtını kaplamaya başlayan şişlik 3 kilogram ağırlığında bir kitleye ulaştı. 

Malatya'da özel bir hastaneye giden yaşlı kadının yapılan incelemesinde sırtında kas kökenli olduğu belirlenen bir kitle tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuz Demirbilek tarafından ameliyata alınan Özcanlı, sırtındaki kitleden kurtuldu.

Demirbilek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Özcanlı'nın sırtından 3 kilogram büyüklüğünde bir kitle çıkardıklarını belirterek, "Sırtında büyük bir kitle vardı. O kitle oturup kalkmasına, yatmasına engel oluyordu. Bir yıldır hızlı bir şekilde büyüyen ve 3 kilograma ulaşan bir kitleydi. Çıkarmak istiyorduk ama kendisi biraz korkuyordu. Daha önceden başka deneyimler yaşayıp, görmüş. Kendisini ikna ettik, sırtındaki kitleyi aldık. Şimdi rahatlıkla yatabiliyor. Genel durumu çok iyi" diye konuştu.

Hastadan çıkarılan kitleye çok sık rastlanılmadığını kaydeden Demirbilek, "Muhtemelen kas kökenli bir kitle. Patolojisi gelecek ama biz sarkomatöz (bağ dokusu uru) gibi bir şey olduğunu düşünüyoruz. Kitle bayağı kanlanmış ve hastamızın kan değerini düşürmüştü. Ameliyat sırasında ve sonrasında 2-3 ünite kan verdik ve kanını topluyordu. Kitle yavaş yavaş büyüyordu ve neredeyse tüm sırtını kaplayacaktı. Meslek hayatımda bu tür büyük kitleler çok çıkardım ama bu orijinli hiç çıkarmamıştım" ifadelerini kullandı.

Emine Özcanlı ise sırtındaki kitlenin zamanla sürekli büyüdüğünü ve 2 yıl içinde tüm sırtını kapladığını anlattı.

Önceleri ameliyattan çekindiği için kitleyi aldıramadığını dile getiren Özcanlı, doktorunun kendisine cesaret vermesi üzerine ameliyat olduğunu söyledi. 9 çocuğu, 22 torunu bulunan Özcanlı, yeniden sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu kaydetti.