Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Dernek Başkanı İsrail Çatalkaya, Yazıhan ilçesindeki Buzluk Sağlık Evi’nde hiçbir görevlinin olmamasının üzücü bir durum olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Dernek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Dernek Başkanı İsrail Çatalkaya, ilçeye büyük bir umutla yapılan 9 mahalleye hitap etmesi beklenilen 4 katlı sağlık ocağında hiçbir görevlinin olmamasının bölge halkı adına üzücü bir durum olduğunu söyledi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü’ne seslenen Çatalkaya, acilen ihtiyaç duyulan sağlık personelinin görevlendirilerek, bölgeye sağlık hizmeti verilmesini talep etti.
Yapılan ancak görevli olmaması nedeniyle kullanılmayan sağlık ocağının önünde asılan Türk bayrağının yırtık ve solmuş olmasının yerel basında yer aldığını ifade eden Çatalkaya, “Yazıhan Türkmen Dağ Köyleri Derneği olarak haberlerin veriliş şekline üzüldük. Bayrağı için canını veren ilçemizi zan altında bırakacak şekilde ‘Yazıhan’da bayrağa saygısızlık’ diye verilmesi bizleri üzmüştür. Bunu saygısızlık değil de belki biraz ihmal diye vermek daha doğru olurdu" diye konuştu.
Dernek Başkan Yardımcısı ve eski muhtar Ali Kızılkaya ise 9 mahalleye hitap eden sağlık ocağında görevlilerin acilen atanması gerektiğini belirterek, yetkileri göreve çağırdı.