Yeni Malatyaspor alt yapısı faaliyetlerini yazın da devam ettiriyor.
Sarı kırmızılı alt yapı yaz futbol okulu ile onlarca genci geleceğe hazırlıyor.
PTT 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor’un kulüp bünyesindeki futbol okulunda fiziksel gelişmeye yönelik antrenmanların yanı sıra, top kontrolü, pas, şut ve yan top gibi temel eğitimler de veriliyor.
Son 5 yılda üst yapıya bir çok yetenek kazandıran al yapıda çalışmalar esnasında yetenekli bulunan gençler için ayrı bir komite görev yapıyor. Bu komite, genç yetenekleri hiyerarşik düzene göre diğer antrenörlere bildiriyor.
Son aşamada bu oyunculara filiz lisans çıkarılıp, kulüp bünyesine dahil ediliyor.
-“Yetenekli gördüğümüz sporcuları kulübe kazandırıyoruz”
Alt yapıdaki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yeni Malatyaspor Alt Yapı Koordinatörü Levent Doğandemir, yaz okulları sayesinde genç yetenekleri kulübe kazandırmak istediklerini söyledi.
Şuan 150’yi aşkın sporcuya eğitim verdiklerini kaydeden Doğandemir,” Futbola ilk defa başlayan yetenekli çocuklara temel eğitimler veriyoruz. Herkesin seviyesine göre futbolun teorik bilgilerini aktarıyoruz. Yetenekli gördüğümüz sporcuları uygun yaş kategorisinde kendi takımımıza dahil edip lisans çıkarıyoruz. Bu ailelerden de ücret talep etmiyoruz. Futbol okulu konusunda kulübümüzün ciddi bir hedefi var. Kendi alt yapımızdaki sürekliliği sağlamak adına burası bizim için çok önemli. Ben tüm Malatyalı aileleri, çocuklarını hem spor yapmaya hem de bizimle çalışıp Yeni Malatyaspor’a katkı sunmaya davet ediyorum. Genç yetenekleri bekliyoruz.” diye konuştu.