Yeni Malatyaspor U21 takımının yenilgisiz liderliğini sürdürmesiyle ilgili konuşan kulüp başkanı Adil Gevrek, “Sportif açıdan başarı sağlandıkça bizim sorumluluğumuz daha da artıyor” dedi.
Alt yapının tesis ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmamasına karşın ortaya büyük bir başarı koyduğunu ve bunun kendilerinin üzerindeki yükü daha da artırdığını ifade eden Gevrek İHA’ya açıklamalarda bulundu.
“Alt yapının sorunlarını bugün kime sorsanız size anlatır”
Alt yapı işinin ciddi bir bütçe gerektirdiğini belirten Gevrek, “Tabi biz alt yapı lider gidiyor diye ‘nasıl olsa böyle iyi gidiyor, demek ki her şey yolunda eksiğimiz yok’ diye bakmıyoruz. U21 takımı lider gittikçe, sportif açıdan başarı sağladıkça bizim sorumluluğumuz daha da artıyor. Bizim alt yapıya her bakımdan kapsamlı bir şekilde eğilim göstermemiz lazım. Bu konuda eksiğimiz olduğunu kabul ediyorum. Alt yapı konusunda sorunları bugün Malatya’da kime sorsanız size anlatır. Çünkü sorunlar ortada tesis ve saha sorunu var. Önce bu fiziksel bozuklukları düzeltmemiz lazım. Bu iş de ciddi bir bütçe gerektiriyor. Keşke hemen yapsak, imkan olsa tesis ve saha işini biz çözsek ama maliyetli işler. Sayın Bakanımıza durumu ilettik. İnşallah ilerleyen dönemde Gençlik ve Spor Bakanımızla buraya gelip bu tesisleri gezecekler onlar da buraya el atacaklar. Hayata geçirilecek bir projeyle burayı futbolcu fabrikasına çevirebiliriz. Malatya’da ciddi bir potansiyel var. Bugün sadece bizim dönemimizde profesyonel olan gençler Türk futboluna hizmet ediyor. Tüm bu tesis ve saha eksikliğine rağmen ortada büyük bir başarı var. Bunu sağlayan da özveriyle çalışan alt yapı antrenörleri ve genç sporcularımızdır. Ben hepsini yürekten kutluyorum” dedi.