Yeni Malatyaspor U21 takımı, ligin 11. haftasında deplasmanda Eskişehirspor’a konuk oldu.
Anadolu Üniversitesi Sahasında oynan maça sarı kırmızılılar, Abdulsamet Damlu, Hakan Bezci, Eyüp Uçar, Mehmet Zencirkıran, Ömer Faruk Güleç, Fatih Gürden, Furkan Yiğit, Taylan Ökke, Furkan Savucu, Ömer Göldağı ve Ufuk Ulutaş ilk on biriyle çıktı.
Muhamed Onur, Barış Güngör, Nasih Karaçali hakem triosunun görev yaptığı maça çok iyi başlayan Malatya ekibi henüz 2. dakikada Taylan Ökke’nin golüyle 1 - 0 öne geçti. Bu avantajını iyi koruyamayan sarı kırmızılı gençler golden yalnızca 4 dakika sonra kendi ceza sahası içinde Ömer Güleç’le penaltıya sebebiyet verdi. Ev sahibi takımda Furkan Polat penaltı vuruşunda skoru 1 - 1’e getirdi. İlk yarı bu skorla biterken, ikinci yarıda da baskılı olan taraf Yeni Malatyaspor’du.
Eskişehirspor’da 70. dakikada ikinci sarı kartını gören İsmail Oykun kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Son 20 dakika rakibin 10 kişi oynamasını avantaja çevirmek isteyen Yeni Malatyaspor ataklarını sıklaştırsa da kilidi bir türlü açamadı. Bu dakikalarda Furkan, Ömer Faruk, Furkan Pekşen ve Furkan Yiğit girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince maç 1 - 1 eşitlikle sonuçlandı. Maçın ardından Yeni Malatyaspor U21 ekibinin kalecisi Abdulsamed Damlu, hakeme itirazlarından dolayı kırmızı kart gördü.