Yeni Malatyaspor U21 takımı bu haftayı da galibiyetle kapatarak U21 1.Ligi’nde namağlup liderliğini sürdürdü.
Orduzu Pınarbaşı çim sahada oynanan karşılaşmaya Yeni Malatyaspor, Abdulsamet Damlu, Hakan Bezci, Ömer Güleç, Emre Akcebe, Erkan Sekman, Fatih Gürden, Furkan Yiğit, Ufuk, Taylan, Furkan Pekşen, Semih Terzi ilk 11’i ile başladı.
Karşılaşmanın ilk yarısı başa baş bir mücadeleyle geçerken, Balıkesirspor’un tek golüne Furkan Yiğit ile cevap veren sarı kırmızılılar devre arasına 1-1’lik eşitlikle girdi.
Maçın ikinci yarısında ise her iki takımın karşılıklı atakları gelişirken, son dakikaya kadar taraflar eşitliği bozamadı.
Maçta normal sürenin 3. uzatma dakikasında serbest vuruş kazanan Yeni Malatyaspor bu atışı Semih Beyaz ile kullandı. Yaklaşık 20 metrelik mesafeden topu doğrudan kaleye gönderen Semih, Yeni Malatyasporlu gençlere galibiyeti getirdi. Bu galibiyetle puanını 16’ya yükselterek yoluna namağlup lider olarak devam eden Yeni Malatyaspor’da alt yapı sorumlusu Murat Uçkun, emeği geçenlere teşekkür etti.
-“Gençlerimizin emekleri adına mutluyuz” şeklinde konuştu.
Uçkun, “U21 takımımız özveriyle çalışıyor ve sahada da özveriyle mücadele ediyor. Çok büyük aşama kat ediyoruz. Gelen takımlar biz lider olduğumuz için zorluyorlar farklı hırsla geliyorlar, kapanıyorlar. Ama buna karşı disiplinli oyunumuzla işin üstesinden bugün de geldik. Son dakikada gelen gol galibiyeti getirdi. Gençlerimizin emekleri adına mutluyuz. Tüm oyuncularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
-“Gençlerimizle gurur duyuyoruz”
Alt yapı koordinatörü Levent Doğandemir ise “Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bu sezon iyi başladık. Artık bunu devam ettirmek istiyoruz. Bizim için buradan A takıma yükselen bir oyuncu bile şampiyonluktan daha kıymetli. Tüm takım iyi niyetli mücadele ediyor, gençler çok iyi çalışıyor. Maçlarımıza yakın ilgi gösteren yöneticilerimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.