Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilkonak’larda görev yapan öğretmenlere yönelik 2016-2017 yılı hizmet içi eğitim semineri başlattı. Açılış toplantısına konuşan Başkan Yardımcısı Şahin, “Ülkemizin geleceğini ancak eğitimle şekillendirebiliriz. Yaşadığımız toprakların daha ileri düzeye ulaşması eğitimden geçmektedir” dedi.
Yeşilyurt Belediyesinin kültürel ve sanatsal hizmetleri tek çatı altında topladığı Çırmıktı, Gündüzbey, Şahnahan, Topsöğüt ve Dilek Yeşilkonaklarda görev yapan 29 idareci ve öğretmenin katıldığı eğitim semineri altı gün sürecek.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Hizmet İçi Eğitim Semineri” çerçevesinde 2016 yılında gerçekleşen eğitimlerin değerlendirmesi, 2016-2017 yılı Eğitim-Öğretim döneminin müfredatı belirlenecek. Uzman eğitmenler tarafından verilecek seminer kapsamında dersler sırasında okutulacak yayınların içerikleri ve tanıtımlarının yanı sıra ‘Çocuk ve Özyapı’ ile ‘Sınıf Yönetiminde Altın İpuçları” konularında eğitimler verilecek.
2016-2017 Yılı Akademik takviminin de ele alınacağı seminer kapsamında düzenlenecek zümre çalışmalarında ders müfredatında yer alacak konular ile temel işleyiş üzerine görüş alışverişi yapılacak. 5-9 Eylül 2016 Tarihleri arasında gerçekleşecek seminerin bitiminde kursiyerlere katılım belgeleri takdim edilecek.
Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen Hizmet İçi Eğitim Seminerinin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilkonak’lardaki eğitim kalitesini daha yukarıya taşımak için düzenlenen eğitim seminerlerinde önemli konuların değerlendirme kapsamına alınacağını söyledi.
Altı gün sürecek eğitim semineri çerçevesinde alanında uzman bilgili ve deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler verileceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Şahin, “Yeşil konaklarımızda verilen eğitim kalitesinin her geçen yükselmesinin başlıca sebebi; hizmet içi eğitim seminerleridir. Seminerde geçen dönemin değerlendirmesinin yanı sıra bu yıl ki işlenecek ders müfredatı belirlenecek. Öğrencilerimize ve çocuklarımıza daha fazla nasıl fayda sağlayabiliriz, bunun değerlendirilmesi yapılacak. Çocuklarımızın kültürel yönden gelişmeleri, sosyal ilişkilerini kuvvetlendirmeleri ve bilgilerini artırma aşamasında vereceğimiz eğitimlerle katkı sağlayacağız. Özellikle ortaokul öğrencilerine yönelik TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerimize katkıda bulunmak için bölgemizde bulunan okullarımızla işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.
Eğitimin toplumlar ve ülkeler için ne kadar önem arz ettiğinin bilinci içerisinde hareket ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Şahin, “Bizler eğitim, öğretim ve yeniliklere hayatın içinde önemli alanlar bırakan bir medeniyetin torunlarıyız. Kuran-ı Kerim’de yer alan ayetler, Hz. Muhammed ( SAV )’in Hadis-i Şerifleri, İslami fikir adamlarının ve ülkemizde yetişmiş değerli düşünce adamlarının bize kadar gelen kültürel ve eğitim mirasları bunların en açık örnekleridir. Bir ülkenin geleceğini yenilemek ve onarmak eğitimden geçmektedir. Ülkemizin geleceğini ancak eğitimle şekillendirebiliriz. Yaşadığımız toprakların daha ileri düzeye ulaşması eğitimden geçmektedir. Yeşilyurt Belediyesi olarak da eğitime her zaman sınırsız destek veriyoruz.”şeklinde konuştu.
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde bu yıl üçüncü yılımız olacak. Bazı eğitimci arkadaşlarımızla ilk günden beri devam ediyoruz, bazı arkadaşlarımız aramıza yeni katıldılar. Geride bıraktığımız dönemlerde çok yoğun faaliyetlerde bulunduk. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında da yine aynı yoğunluk bizi bekliyor. İdaricilerimizin ve eğitimcilerin fedakâr ve gayretli çalışmalarını yeni dönemde de bekliyoruz. Bize emanet edilen çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek hepimizin asli görevidir. Şimdiden tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.