Malatya Yeşiltepe Spor Kompleksindeki 1 Nolu Sahanın sentetik çim serim çalışmaları başladı.
Yenileme ve bakım çalışmaları devam eden 1 Nolu Sahanın tribün ve soyunma odalarının yapımının tamamlanmasının ardından sentetik çim serimi çalışmalarına geçildi. Malatya’da amatör takımlarının kullandığı en eski stat olma özelliğini taşıyan Yeşiltepe 1 Nolu Sahada zeminin yanı sıra, giriş tünelleri ve drenaj sistemi de yapılıyor. 3.Lig maçlarının oynanabileceği standarda getirilen stadın 25 Kasım’da başlayacak 1.Amatör Küme Büyükler Ligi müsabakalarına yetiştirileceği açıklandı.
“Şuan Türkiye’de kullanılanlar arasında en iyisi diyebilirim”
Son haliyle modern bir stadı andıran 1 Nolu Sahanın zemin çalışmaları başladı. Bu doğrultuda Taçyaspor ile anlaşan yüklenici firmanın daha önce siparişini verdiği sentetik çimin serim çalışmalarına başladı.
Firma yetkilisi Ahmet Deniz, serdikleri sentetik çimin birinci kalite olduğunu kaydederek, “Bu sentetik çim bütün hava şartlarına dayanıklı bir çim. Bu zeminin altına drenaj boruları da yapıldı. Kışın herhangi bir yağış durumunda sahanın temizliği en kolay şekilde yapılacaktır. Halı kaliteli bir halı. Zeminin en alt kısmında mucur serdik, daha sonra sıkıştırma yapılır. Ve bundan sonra bir kat daha ince mucur serilir ve mastar çekilir. Daha sonra halı serilir ve test aşamasına geçilir. Bu su süreç yaklaşık 1 hafta gibi bir süre alır. 1 hafta da halının üzerine serilecek özel karışımın atılması süreci var. Serdiğimiz sentetik zemin en iyi kalite sentetiktir. Bu halı star 2 belgelidir” diye konuştu.