Yeşilyurt Belediyesinin, Malatya'nın büyükşehir statüsü kazanmasıyla kapanan Dilek ve Gündüzbey Belediyelerinde çalışan işçilerin geçmiş dönemden kalan maaşlarını ödeyeceği bildirildi.

Yeşilyurt Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri arasında bir protokol imzalandı. Bu kapsamda, kapanan Dilek ve Gündüzbey Belediyelerinde çalışan işçilerin geçmiş dönemden kalan maaş, sosyal hak ve diğer alacakları, belirli bir takvim dahilinde Yeşilyurt Belediyesince ödenecek.

Hacı Uğur Polat, eski Dilek Belediyesinde çalışanların toplam 228 bin lira maaş, 910 bin lira da ikramiye ve sosyal hak alacakları olduğunu belirterek, "Bu sadece geçen dönem değil, 2006'dan beri gelen bir alacak. Yine eski Gündüzbey Belediyemizden kardeşlerimizin de 86 bin lira alacakları birikmiş. Toplam 1 milyon 225 bin lira alacak ortaya çıkıyor. Arkadaşlarımızın sendika temsilcisi kardeşlerimizle yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, bu ödemenin Yeşilyurt Belediyesinin bütçesini sarsmadan, bütçeye uygun biçimde yapılması gereği ortaya çıktı. Hem işçi, hem memur, hem de hizmet alımıyla çalışan kardeşlerimiz, maaşlarını günü gününe alacak ve hiçbir zaman içeride alacakları kalmayacak" ifadesini kullandı.

Geleri ise Polat'a teşekkür etti.