Bölgesel Amatör Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve yer aldığı 2.Grup’ta iki haftadır lider durumda bulunan Malatya Yeşilyurt Belediyespor kalan haftalarda liderliği kaptırmak istemiyor.
Geçen hafta Karaköprü Belediyespor’u 3-1’lik skorla geçen mavi beyazlılarda, deplasmanda oynanacak Adıyaman 1954 karşılaşmasının hazırlıkları başladı. Adıyaman’daki müsabakanın çim zeminde oynanacak olması nedeniyle bu maça Türkiye Futbol Federasyonu antrenman sahasında hazırlanan Yeşilyurt Belediyespor’da eksikler teknik heyeti düşündürüyor.
Vedat’ın kırmızılı kart cezalısı, Bedrettin ve Yusuf’un ise sakat olduğu Malatya temsilcisinde her şeye rağmen hedef 3 puan. Yapılan son çalışmayı takip eden Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, takımdaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
“Gerçekten kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz”
Oyuncu kalitesi olarak çok iyi bir takıma sahip olduklarını kaydeden Sucu, “Lige kötü başladık ama kısa sürede toparlandık. Gerçekten kaliteli bir oyuncu grubuna sahibiz. Sahada top kaybeden arkadaşının eksiğini kapatmak için mücadele eden oyunculardan kurulu bir takımız. Bu haftada zor bir maça çıkacağız. Ben bu oyuncuların orada da gerekeni yapacağından eminim. Güzel bir sonuçla dönmek istiyoruz. 3 puan alırsak hedefimize bir adım daha yaklaşmış oluruz. Tabi henüz sezonun 7.haftası. Biz bay kalmadık. Diğer takımlar bay haftasını geçirdi. Bay haftasını rahat geçirebilmemiz için Adıyaman maçını kazanmalıyız. Bunu da başaracak olan buradaki kardeşlerimiz” dedi.
“Herkes kendine göre bir plan program yapmış”
Sucu, ligdeki güç dengeleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise, “Bu ligde herkes kendine göre bir plan program yapmış. Bizde sezon başında aldığımız oyuncuları, yabancılar da dahil bire bir izleyerek aldık. Yabancıları kampta daha net gördük. Tabi bu hafta önemli bir oyuncumuz kart cezalısı. Vedat yok bu hafta. Onun yerine oynayacak arkadaşımız da onun boşluğunu mutlaka dolduracaktır. İnşallah Adıyaman’dan iyi bir neticeyle döneriz diye temenni ediyorum” diye konuştu.