Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımı Yeşilyurt Belediyespor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor.
Yeni sezon için iddialı bir kadro oluşturan turuncu yeşilli ekip, Yeşiltepe Tesisleri’nde günde tek antrenmanla yeni sezon öncesi güç depoluyor. Teknik Direktör İsmail Tekin nezaretinde yoğun bir antrenman temposuyla çalışan Malatya ekibinde yeni transferlerin hırsı ve çalışkanlığı teknik heyeti memnun ediyor. 13 günlük bir kampının ardından yeni sezon hazırlıklarına Malatya’da hazırlanan turuncu yeşilliler, 24 Eylül’de başlayacak Bölgesel Amatör Lig’deki ilk maçında Tunceli ekibi 62 Pertekspor ile karşılaşacak. Yeşilyurt Belediyespor’da kampta ayağı kırılan ve yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Cuma Nasır dışında eksik oyuncu bulunmuyor.
Kulüple ilişiğini kesmek isteyen genç futbolculardan para edilmesine tepki
Öte yandan yeni sezona iddialı bir kadroyla girebilme adına transferde önemli futbolcuları kadrosuna katan Yeşilyurt Belediyespor’un eski futbolcularının ilişik kesme işlemine yüksek meblağlar talep etmesi, futbol camiasında tepkiyle karşılandı. Eski futbolcusu Ahmet Burkay Yazıcı’yı 3. Lig ekibi Tunceli Dersimspor’a kaptıran Yeşilyurt Belediyespor’un bu futbolcudan ve Malatyaspor ile anlaşan yine eski oyuncusu Burak Acil’den 3 bin TL istenmesi futbol kamuoyunda tepki gördü. Malatya futboluna ‘katkı sunma’ misyonuyla kurulan Yeşilyurt Belediyespor’un Malatyalı futbolcuların önünü açması gerekirken genç futbolculardan para talep etmesi durumuna önümüzdeki günlerde amatör spor taban birliklerinden ortak bir tepki açıklaması yapılacağı öğrenildi.
“Yapılanlar zoruma gitti”
Genç futbolcu Ahmet Burak Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu konuyla ilgili ilk ve son kez konuşuyorum. Yeşilyurt Kulübü basında yer aldığı gibi onlara 2 yıl hizmet etmeme rağmen benden yetiştirme bedeli altında para talep etti. Yöneticilere bunun doğru olmadığını bu mantıkla hareket ettikleri sürece Malatyalı genç oyuncuların önünü tıkayacaklarını söyledim. Ama 3 bin lira da diretince transferimin çözülmesi için babam kendi cebinden bu parayı karşıladı. Bana emeği en çok geçen Yeni Malatyaspor’dur. Onlar da sağ olsunlar sırf önüm açılsın diye hiçbir şey talep etmediler. Ben bu konuyla ilgili değil, futbolumla yeni takımımdaki başarılarımla gündeme gelmek isterdim ama yapılanlar zoruma gitti. Yeşilyurt kulübü benden para alırken, başka oyunculara farklı davranıldığını duydum. Herkes susunca bu sistem değişmiyor, olan genç oyunculara oluyor. Eğer Malatya’dan futbolcu yetiştirilmek isteniyorsa bu anlayış değişmeli. Yıllarca dışarıdan getirilen oyunculara bizim kat be katımız para verildi, Malatyalıyız diye sesimiz çıkmadı. Daha üst ligden kulüp bulduk bu kez hayatımızla oynamaya kalktılar. Malatya’da tüm genç yeteneklerin önüne bu engeller çıkartılıyor. Onun için herkes her şeyin farkında olsun. Malatyalı genç oyunculara yapılanlar konusunda spor kamuoyunun bu tür durumlar için daha hassas olması gerekir” diye konuştu.