Malatya Turgut Özal Özel Sporcular Kulübü futbol takımı kaptanı ve forvet oyuncusu 20 yaşındaki Okan Tunay'ın hayatı henüz 1 yaşındayken babası Mehmet Tunay'ı kaybetmesiyle değişti. Annesinin evlenmesinin ardından yatalak babaannesi ve dedesi tarafından maddi imkansızlıklardan dolayı bakılamayan Okan Tunay ile zihinsel engelli iki ağabeyi yetiştirme yurduna verildi.

Yurtta kaldığı dönemde 10 yaşındayken futbolla tanışan Tunay'ın futbol sevgisi zamanla tutkuya dönüştü. Hocalarının da destekleri sayesinde futbola daha çok bağlanan Tunay, azmi ve başarısıyla geçen yıl Türkiye Özel Sporcular Derneği özel sporcular milli takımına seçildi.

Yeşil sahalarla yaşama sımsıkı tutunan Tunay, profesyonelliğe uzanan öyküsünü AA muhabirine anlattı. Aile ortamından uzakta büyüdüğünü ve aradığı sıcaklığı futbolda bulduğunu dile getiren Tunay, futbolu çok sevdiğini söyledi. 

- "Geçmişteki kötü şeyleri futbolla unutuyorum"

Ailesi dağıldığı için yetiştirme yurdunda büyüdüğünü aktaran Tunay, "Yurtta kaldığım dönemde başladığım futbol beni hayata bağladı, mutlu oldum. Aile sıcaklığını futbolda ve takım arkadaşlarımda buldum. Sahaya girince mutlu oluyorum.  Aile acısını da unutuyorum. Futbol oynarken, geçmişteki kötü şeyleri unutuyorum" diye konuştu.

Milli takıma seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getiren Tunay, "Futbol benim en büyük tutkum. Milli takımda kalıcı olmak istiyorum. Başaracağıma da inanıyorum" dedi.

 - "Hayatını futbol üzerine kurmuş bir çocuk"

Antrenörü Seçkin Koşar da futbolun Tunay için çok önemli olduğunu belirtti. 

Tunay'ın yaşadığı acıları futbolla unutmaya çalıştığını ifade eden Koşar, şunları kaydetti:

"İletişimi sadece futbol içindeki insanlarla,  benimle, kulüp başkanımızla veya önceki hocalarıyladır. Okan, hayatını futbol üzerine kurmuş bir çocuk. Okan bugün topluma rahatça girebilen veya acılarını unutmuş, en azından öyle gözüken bir çocuk haline geldi. İnşallah futbol psikolojik olarak da onu daha iyi yerlere getirecek."