MALATYA'da görülen Zirve Yayınevi davasında soruşturmayı yürüten savcılığın hazırladığı el delil raporunda, Zirve Yayınevi cinayetlerini planlayan güçlerin, 1978 yılında da dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'ya da darbeye zemin hazırlamak amacıyla bombalı suikastı düzenleyenler olduğu iddiası yer aldı.

Malatya'da 1978 yılında bombalı suikast sonucu öldürülen dönemin belediye Başkanı 'Hamido' lakaplı Hamit Fendoğlu'nun faillerinin 2007 yılında yine Malatya'da işlenen Zirve Yayınevi cinayetlerini gerçekleştirdikleri belirtiliyor. Savcılık raporunda, dönemin Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu'nun evine paketle gönderilen bombayla 2 torunu ve geliniyle birlikte öldürülmesinin darbeye zemin hazırlamak amacıyla yapıldığı ileri sürülerek, "Hamido suikastının 'Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi'ne (TUSHAD) bağlı 'Siyah kuvvetler' ve 'Beyaz Kuvvetler' tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulan raporda, devlet içerisine sızan ve gizlice kurulan kuvvetlerin, devletin tüm imkânlarını sonuna kadar kullandığı belirtildi. Ek delil raporunda TUSHAD'ın 3. bölge hücre yapılanmasının Malatya'da olduğu da ileri sürüldü.

Savcılık raporunda ayrıca, TUSHAD'a bağlı JİTEM elamanının hükümeti devirme, azınlıklar ve gayrimüslimlere yönelik cinayetlere ortam hazırlama faaliyetlerini yürüttükleri değerlendirmesi de yer aldı.