Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar eski Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli albay Mehmet Ülger, Haydar Yeşil ve Ruhi Abat ile tutuksuz sanıklar emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Mehmet Çolak, Adem Gedik, Levent Ercan Gelegen ve Hüseyin Yelki hazır bulundu. 

Tutuklu sanık Varol Bülent Aral Adana F-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Hamit Çeker Elbistan E-Tipi Cezaevi'nden, tutuksuz sanık Cuma Özdemir de Darende Adliyesi'nden telekonferans sistemiyle duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını ve taleplerini okuduktan sonra ara kararını açıkladı.

Duruşmanın hem tanığı hem de sanığı İlker Çınar'a yurt dışı yasağı getiren mahkeme heyeti, bunun ihlali durumunda Çınar'ın görüldüğü yerde yakalanmasına karar verdi.

Sanıkların, emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın tanık olarak dinlenilmesi yönündeki talebini reddeden mahkeme, Levent Ersöz'ün tanık olarak dinlenilmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Zekeriya Beyaz'ın tanık olarak dinlenilmesi için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker'in elektronik kelepçelerin çıkarılması ve başka bir uygulamaya geçilmesi, tutuklu sanık Varol Bülent Aral'ın Adana F-Tipi Cezaevi'nden Malatya'ya yakın bir cezaevine gönderilmesi yönündeki talepleri reddetti.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un duruşmalardan bağışık tutulması ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Yusuf Özmeriç'in tanık olarak dinlenmesi yönünde karar alan mahkeme heyeti, sanıklar Haydar Yeşil, Mehmet Ülger, Ruhi Abat, Varol Bülent Aral'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşma, 15 Ekim'e ertelendi.