Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, dere ıslah çalışmalarına büyük önem veriyor. Nisan ayında yapılan etüt çalışmaları sonrasında, Akhisar, Alaşehir, Kula, Salihli, Saruhanlı, Sarıgöl, Selendi, Soma, Turgutlu ve Yunusemre ilçelerinde dere ıslahı yapılacak mahalleler için ihaleye çıkıldı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde bulunan derelerin ıslah çalışmalarında hız kesmiyor. Projeler Daire Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın yaptıkları çalışmalar sonrasında projeleri hazırlanan ilçelerde çalışma yapılacak mahalleler belirlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı da 10 ilçede ıslah çalışmalarının başlatılabilmesi için ihaleye çıktı. İhalenin sonuçlanmasının ardından etüt çalışmaları tamamlanan mahallelerde MASKİ ekiplerinin çalışmaları başlayacak. Çalışmalar kapsamında, Manisa il sınırları içindeki derelerin bakım ve onarım işlerinde kullanılmak üzere betonarme tip kutu menfez, betonarme tip U kesit, betonarme tip istinat duvarı, taş tip istinat duvarı ve tip korkuluk yapılacak. Hayata geçirilecek çalışmalar ile birlikte taşkından koruma ve dere ıslahı sağlanacak dereler için hızlı ve güvenilir bir şekilde yağışlı havalarda meydana gelen su baskını ve can güvenliği için önlem alınmış olacak.
Çalışmaların yapılacağı ilçeler ve mahalleleri şöyle: “Akhisar: Mecidiye Mahallesi. Alaşehir: Çeşnili, Serinyayla ve İsmailbey Mahallesi. Kula: Kavacık, Güvercinlik Mahallesi ve Merkez Ankara asfaltının bir bölümü. Salihli: Dombaylı ve Çapaklı Mahallesi. Sarıgöl: Kızılçukur Mahallesi, Girne Caddesi. Saruhanlı: Dilek Mahallesi. Selendi: Adnan Menderes Caddesi ile Kent Park önü, Kurtuluş Mahallesi, Yeni İtfaiye Binası. Soma: Cuma Mahallesi. Turgutlu: Çepnidere ve Kabaçınar Mahallesi. Yunusemre: Atatürk Mahallesi."
ÇALIŞMALARIN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ ETTİ
MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, yapacakları dere ıslah çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Kaynak, “Taşkınların can ve mal kaybına sebep olmaması, ulaşımı, ekonomik ve sosyal faaliyetleri kesintiye uğratmaması için dere ıslah çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 10 ilçede öncelik sırasına göre belirlediğimiz yerlerde ıslah çalışmalarının yapılabilmesi için yapım ihalesine çıktık. İhalenin sonuçlanmasının ardından yoğun bir çalışma başlatacağız. Vatandaşlarımızın kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için hayata geçireceğimiz çalışmaların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.