Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan 102 yaşındaki Bektaş Ergül, katarakt ameliyatı oldu.
Kocaçeşme Mahallesi’nde ikamet eden ve 102 yaşındaki Bektaş Ergül, az görme şikayetiyle Özel Medigüven Hastanesine başvurdu. Göz Polikliniğinde Op. Dr. Seçkin Meriçeli tarafından yapılan detaylı muayenelerde asırlık çınar Ergül’ün her iki gözünde katarakt olduğu saptandı. Op.Dr. Meriçeli tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla Ergül, ilk olarak sağ gözünden katarak ameliyatı oldu. Ergül’ün daha sonra da sol gözünden katarakt ameliyatı olacağı öğrenildi.
Kataraktın her yaş grubunda görülebileceğini ifade eden Op. Dr. Meriçeli, özellikle 60 yaş sonrasında daha çok tespit edildiğini söyledi. Meriçeli “Bazı hastaların belli bir yaştan sonra ameliyat olunmayacağına dair yanlış bir ön yargı var. Bu ön yargıyı 102 yaşındaki asırlık çınarımızın gözündeki katarakt ameliyatı gerçekleştirerek gösterdik” dedi. Op. Dr. Meriçeli, ileri yaşlarda sarı nokta hastalığının kataraktla beraber görüldüğü durumlarda detaylı muayenenin önem kazandığını sözlerine ekledi.
Asırlık çınar Bektaş Ergül, ameliyattan sonra 86 yaşındaki eşi Melek Ergül ile birlikte Op. Dr. Seçkin Meriçeli’yle hatıra fotoğrafı çekilerek teşekkür etti.