Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) ve AGİDER birlikteliği ile Manisa ili ve ilçelerindeki yeni kooperatif projesi hakkında yapılan istişarede MAGİDER yönetimi AGİDER’li yöneticileri Manisa’da misafir etti.
Bölgesel ve genel sıkıntıların konuşulduğu toplantıda üzüm üreticisinin bu yıl çektiği sıkıntıları dile getiren Alaşehir Girişimciler Derneği (AGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Çaşka, "Üretmek yetmiyor bunu satabilmek ve pazar elde etmek önemli. üzümün taban fiyatı olmalı" dedi.
MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu ise, "Bu projedeki amaç çiftçinin ürettiği ürünün değerinde satılması ve Manisa’da gıda alanında yeni bir marka üretilmesi için hedefe yürüyoruz. 40 kilometre yolun şuan için 40 santimetresindeyiz. Bu kurmayı hedeflediğimiz kooperatifle kimse dışarıda kalmayacak ya da sokaklarda pazarlarda ürün satışına dönük bir proje olmayacak. Paketleme ve markalaşmayla marketleşme doğrultusunda son tüketiciye ulaştırılacak. Bu oluşumdaki tüm çabamız Manisa’ya gıda alanında bir marka kazandırmaktır. Çiftçimizin zor gününde yanında durmalı geçici değil, kalıcı çözümler üretmeliyiz." diye konuştu.