Eğitime her alanda destek veren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde yaz dönemi eğitimlerine devam ediyor. Merkezde yaz dönemi boyunca MEB onaylı sertifika kursları, enstrüman, spor, halkoyunları ve el sanatları alanlarında 392 kursiyere eğitim verilirken, kursların kış dönemlerinde de devam ettiği belirtildi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ve vatandaşların yoğun ilgisiyle eğitim vermeye devam eden Atatürk Gençlik Merkezi’nde (AGM) yaz dönemi eğitimleri devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün seçim döneminde söz verdiği ve hizmete girdiği günden beri Manisalı vatandaşların takdirini toplayan merkez, MEB onaylı sertifika kursları, Enstrüman, halkoyunları, el sanatları kurslarının yanı sıra step aerobik, pilates, zumba gibi spor alanlarıyla eğitim vermeyi sürdürüyor.
‘Vatandaşlardan hep teşekkür duyduk’
Yaz döneminin başladığını belirten Atatürk Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Özkal Karataş, “Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi yaz kurslarına 11 Temmuz itibariyle başladık. MASMEK kurslarında 17 branşta 17 öğretmenimizle Manisalı vatandaşlarımıza hizmet vermekten büyük bir keyif duymaktayız. Yaz sezonunda MEB onaylı sertifika kurslarında açmış olduğumuz kurslarda 392 kişi eğitim görüyor. AGM açıldığı günden itibaren yaklaşık 3 bin kayıtlı öğrenci ve kursiyere hizmet verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün liderliğinde 3 yıldır eğitim verdiğimiz merkezimizde vatandaşlardan hep teşekkür aldık. Aldığımız geri dönüşler başta Sayın Başkanımız Cengiz Ergün ve Daire Başkanımız Nursel Ustamehmetoğlu olmak üzere hep beraber iyi hizmet verdiğimizi gösterdi. Tüm Manisalı vatandaşlarımıza bizlerle birlikte oldukları için teşekkür ediyoruz. 15 yaş üzerindeki bütün Manisalıları hemşerilerimizi de Atatürk Gençlik Merkezi’ne davet ediyoruz” dedi.
‘3 yıldır kursa geliyorum’
Plates kursiyeri Gülcan Baysal, “3 yıldır kursa devam ediyorum. Aynı zamanda merkezin Türk Halk Müziği korosunda da devam ediyorum. Plates kursuna 3 yıldır devam etmem bağımlılık yarattı. Hocamızdan ve yönetimden çok memnunum. Merkezin bizlere sağladığı avantajlar, salonun her ihtiyacımıza cevap vermesi, görevli personelin bizimle ilgilenmesi gibi konular bizleri çok sevindirdi. Ayrıca yaptığım sporla birlikte kendimi daha iyi hissediyorum. Sosyal faaliyetlerde bulunmamızı sağladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
‘Tüm vatandaşlara tavsiye ederim’
Kursiyer Aylin Coşkun da, “Merkezimize 3 yıldır ben de katılıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e verilen eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada verilen eğitimlerin profesyonel bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Güne sporla başlamanın hepimiz için önemli olduğuna inanıyorum. Burada aynı zamanda resim kursuna da katıldım. Tüm vatandaşlara buradaki kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Mümkün olduğu kadar da devam edeceğim." dedi.
‘Başkan Ergün’le Manisa daha iyi yerlere geldi’
Gençlik merkeziyle tanışmasının yeni olduğunu belirten resim kursiyeri Rabia Öztürk ise şunları söyledi:
“Bir tanıdığım vesilesiyle resim kursuna yazıldım. İlk izlenimim olarak ilerleyebileceğimi düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Manisa’nın çok daha iyi yerlerde olduğunu düşünüyorum. Çocukluğumdan geçen bu zamana kadar Manisa’nın değiştiğini çok rahat görüyoruz. Bizlere bu fırsatı sağladığı için Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum”
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği destek için teşekkür eden Sinem Bosor ise, “Karakaleme karşı ilgim vardı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu kursu verdiğini duyunca yazılmak istedim. Kendimi ileride daha da geliştirebileceğime inanıyorum. Herkese teşekkür ederim” dedi.