Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ilçesindeki çalışmalarıyla, yıllardır hayali kurulan hizmetleri gerçeğe dönüştürüyor. Çalışma kapsamında Ahmetli’nin Kargın, Yaraşlı ve Matdere mahallelerine toplam 70 bin metrekarelik kilit parke taşı döşeniyor. Çalışmaların ivedilikle yürütüldüğünü belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, kilit parke taşı döşeme ve bordür yenilemeleri ile mahallelerin hem daha kullanışlı, hem de göze hitap edici görünüm kazandığını söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli ilçesinde kilit parke taşı atağı başlattı. İlçede yürütülen kilit parke çalışmalarını, Büyükşehir Belediyesi Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı yerinde inceledi. MASKİ tarafından 95 mahallede yürütülen altyapı çalışmaları kapsamında Ahmetli ilçesinin Kargın, Yaraşlı ve Matdere Mahalleleri, yenilenen ve sağlıklı işleyen altyapı sistemine kavuştu. Ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri mahallelerin yollarını genişletti. Ekipler, kilit parke taşı döşeme ve bordür yenilemeleri yapmaya başladı. Yürütülen çalışmalarla Kargın Mahallesi’ne 35 bin metrekare, Yaraşlı Mahallesi’ne 20 bin metrekare, Matdere Mahallesi’ne de 15 bin metrekare olmak üzere toplam 70 bin metrekarelik alana kilit parke taşı döşemesi yapılıyor.
Altyapı projeleri tamamlanınca üstyapı başlıyor
Kilit parke taşı döşeme ile bordür yenileme çalışmaları yolların konforunu arttırmanın yanı sıra göze hoş gelen bir görünüm kazandırdığının da altını çizen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “MASKİ bünyesinde birçok mahallemizde altyapı kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların yapıldığı yerlerde, üstyapılar bozuluyor. Bozulan bu üstyapıların yapılması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, üstyapıların tamirat şeklinde değil, genel yapım şeklinde yapılmasını ve mahallelerin güzel bir görünüme kavuşmasını istedi. Mahallelerimizin güzel bir görünüme kavuşması için kilitli parke taşı döşemeleri ve bordür döşemeleri yapıyoruz. Bununla ilgili ilk çalışmamız Ahmetli ilçesi Karaköy Mahallesinde oldu. Karaköy Mahallemizin çevresi ve görüntüsü kilit parke taşı döşemesinin ve bordür yenilemelerini ardından çok değişti. Şimdi Ahmetli, Saruhanlı ve Kırkağaç’ta çalışmalarımız devam ediyor. Üst yapı çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.
Vatandaşlar hizmetlerden memnun
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmaların mutluluk verici olduğunu ve mahallenin eksikliklerini giderdiğini aktaran Kargın Mahallesi sakinleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Kargın Mahalle Muhtarı Fadıl Aydın, “Eskiden mezarlıklarımız bakımsızdı. Yollarımız iyi durumda değildi. Altyapımız yetersizdi, kanalizasyonlar eski ve plastik borulardandı. Ölçümleri doğru yapılmamıştı. Şimdi Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla mezarlığımız daha düzenli, altyapımız yenilendi. Yollarımıza kilit parke taşı döşeniyor. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri umduğumuzdan daha fazla oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederiz” diye konuşurken, Kargın Mahalle Sakini Abdullah Aktürk, “Kanalizasyon ve içme suyu problemlerimiz vardı. Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ekipleri tarafından altyapımız yenilendi. Şimdi kilit parke taşı döşeniyor. Artık mahallemiz daha güzel olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim” dedi.
Kargın Mahalle Sakinlerinden Mehmet Altuncuk, “Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlerden memnunuz. Kanalizasyonumuz yetersizdi, içme suyu sorunu yaşıyorduk. Şimdi suyumuzu güvenle içiyoruz. Bunun yanı sıra yollarımız genişletiliyor ve kilit parke taşı döşeniyor. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” ifadelerini kullanırken, Rasim Çelik isimli vatandaş da şunları söyledi: “Hizmetleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Cengiz Başkan’dan Allah razı olsun. Su ve kanalizasyon çalışmalarının ardından kilit parke taşları da döşeniyor. Teşekkür ediyorum”