Sağlık Sen tarafından Türkiye genelinde düzenlenen kısa film yarışmasına ailesiyle çektiği filmle katılan Merkezefendi Devlet Hastanesi çalışanı İsmail Aybey, ‘Bir can için’ isimli kısa filmiyle ikinciliğe layık görüldü.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) tarafından sağlık çalışanlarının çalışma şartlarına dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde ‘Cana Can Katanlar’ isimli bir kısa film yarışması düzenlendi. Merkezefendi Devlet Hastanesinde çalışan Sağlık Memuru İsmail Aybey, kendisinin yazıp yönettiği ve ailesiyle birlikte oynadığı film ile Türkiye ikincisi oldu. ‘Bir Can İçin’ isimli kısa metrajlı filmin Görüntü Yönetmenliğini ve kameramanlığını aynı hastanede çalışan Hasan Önsel yaptı. Ünlü yönetmen Mesut Uçakan’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada İsmail Aybey ilk kısa film çalışması ile büyük bir başarı elde ederek Türkiye ikincisi seçildi. ‘Bir Can İçin’ isimli film, trafik kazası sonucu yaralanan bir çocuğa kan vermeye giden babanın kendi oğlunun hayatını kurtarmasını konu alıyor.
“İLK KISA FİLM ÇALIŞMAMDI”
Yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin Türkiye genelinde ikinci seçilmesine çok sevindiğini dile getiren İsmail Aybey, “Yarışmanın yapılacağını duyunca katılmak istedim. Kendi imkanlarımızı zorlayarak bu yarışmaya katıldım. Önce bir senaryo yazdım. Ev ve hastane arasında geçen kısa filmde eşim ve çocuğum da oynadı. Hastaneden arkadaşım Hasan Önsel de kamera çekimlerini ve görüntü yönetmenliğini yaptı. Tüm oyuncuları ve film ekibini gösterdikleri büyük başarıdan dolayı kutluyorum. Hayatımda ilk defa çektiğim kısa filmimin başarı getirmesi gerçekten çok sevindirici” şeklinde konuştu.
FİLMİN HİKAYESİ
Bir hastanede laboratuvar teknisyeni olarak çalışmakta olan İsmail, evli ve bir çocuk babasıdır. Sabah eşi ve çocuğuyla vedalaşarak işe gider. Eşi de çocuğunu alarak alışverişe çıkar. Bu esnada çocuk, annesinin elinden fırlayarak arabanın önüne atlar. Trafik kazası sonrası arabayı süren şoför ve anne, çocuğu apar topar çocuk hastanesine götürürler. Çocuk hastanesine gelen çocuk önce acil servise, sonra ameliyata alınır. O esnada baba çalışmakta iken çocuk hastanesinde bir hasta için kan arandığını duyar ve arabasıyla kan vermeye gelir. Kan verdikten sonra olayın nasıl olduğunu sorar. Kan alan sağlık personeli kazayı kısaca anlatır. Kaza yapan çocuğun kendi çocuğu olduğunu öğrenen baba panikle yoğun bakıma koşar. On beş gün tedavinin devam ettiği sancılı süreçten sonra anne, baba ve çocuk hastaneden mutlu bir şekilde ayrılır.