Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan’a iadeyi ziyarette bulundu. Vali Güvençer, Manisa’ya hizmet etmek için el birliği içinde hareket ettiklerini söyledi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer iadeyi ziyaretler kapsamında AK Parti Manisa İl Başkanlığını da ziyaret etti. AK Parti İl Binası önünde partililer tarafından karşılanan Vali Güvençer ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan fikir alışverişinde bulundu.
"Millet sorumluluğumuzu artırdı"
Türkiye’nin yaşanan darbe girişimi sonrası dünyaya bir demokrasi dersi verdiğini kaydeden Vali Güvençer, bu dersin millet tarafından verildiğini belirterek, bundan dolayı millete teşekkür etti. Milletin gösterdiği bu duruş nedeniyle bütün kamunun borçlu olduğunu ifade eden Vali Güvençer, “Sorumluluğumuzu artırdı. Millet gücünü de bizi göstermiş oldu. Karşılaştığımız durum, sorun ne kadar büyük olursa olsun gördük ki bu sorunlarla başa çıkacak güç bizim arkamızda, bu güç bizatihi milletimizin gücüdür. Bu bir demokratik reflekstir. Aidiyet duygusu millette gelişmiş” dedi.
Son 15 yılda devlet millet arasındaki bağın giderek güçlendiğine vurgu yapan Vali Güvençer, “Milletin devlete ve kurumlarına duyduğu aidiyet duygusu gelişti. Bu durum vatandaşlarda gerçek anlamda sahip olma duygusunu da geliştirdi. Bu badirelerle beraber milletini sahada gücünü, meşrutiyeti arttı. Milletimizin karşısında eğilmesi gereken bir duruş sergilenmiştir. Allah her şeyi hayra tebliğ edecek. Bizim yapmamız gereken hayır dilemek, bugüne ve yarına umutla bakmaktır” diye konuştu.
“Bu badireyi atlatacağız”
Türkiye’nin çok kısa zamanda yaşadığı badireyi atlatacağını belirten Vali Güvençer, “Elbette canımız acıdı. Bir ihanete uğramanın acısı çok daha fazla canımızı yaktı. Eğer açık bir düşmandan darbe almış olsaydık canımız yanar geçerdi. Ama dost bildiklerimizden gafil avlanarak ihanete uğramış olmanın acısı var. Biz gene büyüğüz. Bu acıların üstesinden geleceğiz. Yaralarımızı çok çabuk sarıyoruz. Hepimizin daha iyisini yapma gibi bir hedefimiz var. Hedeflerimiz önümüzde. 2023, 2071 hedeflerimiz yaklaşıyor. Bu hedeflerimize azimle, kararlılıkla yürüyeceğiz. Gördük ki milletimiz, Allah bizimle beraber. Çok üzülmeye, karamsar olmaya gelmez” dedi.
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 15 Temmuz’da hain FETÖ’nun insanlığa sığmayan tabiri caizse hayvandan da aşağı bir davranış içerisine girdiğini kaydederek, milli iradenin üstüne topları, tankları iten bir zihniyete karşı milletin çok güzel bir duruş sergilediğini belirtti. Gürcan, “Hani terör örgütü FETÖ, gereken cevabı milletten almıştır.” diye konuştu.
Cumhuriyet tarihinde ilk defa hain bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin milletin bertaraf ettiğinin altını çizen Gürcan, “Manisa Valimiz, emniyet müdürümüz milletin o güzel duruşunda örnek teşkil ettiler. Bu desteği millet gördüğü için darbenin üzerine gitti. Bu hain terör örgütünün, hain FETÖ’nün konuşulduğu bu yapılanma en kısa sürede OHAL süreci içinde gereken cevabı alacaktır” dedi.