AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni değerlendiren AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, geniş katılımlı birlik ve beraberliğin pekiştiği güzel bir kongre olduğunu söyledi. Baybatur, Binali Yıldırım Başbakanlığındaki yeni hükümetin önceliklerini terör, ekonomi, anayasa ve başkanlık sistemi olarak açıkladı.
TBMM’de Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonu üyelikleri gibi iki kritik görev üstlenen ve geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde genel sekreter yardımcılığı gibi kritik bir noktaya getirilen Baybatur, son olarak AK Parti’nin 2’nci olağanüstü kongresinde delegelerin oylarıyla partinin en üst karar organı olan MKYK’ya seçildi. AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi şölen havasında gerçekleşti. Katılımın yüksek olduğu olağanüstü kongrede en çok konuşulan konu ise MKYK listesi oldu. Yeni MKYK’nın genç isimlerinden AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti’nin 2023, 2051 ve 2071 hedefleri doğrultusunda vizyon sahibi bir parti olduğunu belirterek, yeni listenin de bu anlayışla oluşturulduğunu söyledi. AK Parti’nin kurumsallaşmayı başarmış dinamik bir siyasi parti olduğunu vurgulayan Baybatur, “Kurulduğu günden bu yana AK Parti kadrolarını sürekli değiştiriyor, tazeliyor, yeniliyor. Güçlü bir şekilde milletin gönlüne göre taleplerine göre listeler belirliyor. Bu AK Parti’nin sihridir gücüdür. AK Parti, kendi içerisinde böylesi köklü değişiklikler yaptığı için de zaten muhalefet partilerine iktidar yolunu açmamaktadır” dedi.
MKYK listesinde kendisine yer veren AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden Baybatur, şeref ve onur duyduğunu söyledi. Ülke siyasetine yön veren, stratejilerin belirlendiği MKYK’da memleketin hayrına kararlar alacaklarına dair inancını vurgulayan Baybatur, “Bu vesileyle bundan önce MKYK’da görev yapmış Sayın Bülent Arınç Manisa’mıza, ülkemize büyük hizmetler yapmıştır. Daha sonra Hüseyin Tanrıverdi’de MKYK’da bulunmuştur. Son olarak da Genel Başkan Yardımcısı olarak Sayın Selçuk Özdağ MKYK’da Manisa’mıza güzel hizmetler yapmıştır. Her üç isme de bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde bu tecrübeli isimlerle, milletvekilleriyle, teşkilatlarla ve belediyelerimizle istişare ederek Manisa’mıza güzel hizmetler yapmayı rabbim nasip etsin. Bu arada bizi dünden bu yana arayarak, mesaj atarak ve sosyal medya üzerinden tebriklerini ileten tüm hemşerilerimize, dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
BAYBATUR, ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI
AK Parti 2’nci Olağanüstü Kongresi’ni değerlendiren TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonları Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur, geniş katılımlı birlik ve beraberliğin pekiştiği güzel bir kongre olduğunu söyledi. Bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongredeki konuşmasını işaret eden Baybatur, “Sayın Davutoğlu’nun da belirttiği gibi bu dava Türkiye’nin sınırlarını aşan, tüm İslam âleminin takip ettiği bir siyasi hareket. Onun içindir ki; kardeşlik havası içerisinde, uhuvvet havası içerisinde Sayın Davutoğlu görevi yeni genel başkanımız ve müstakbel başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a devretti” şeklinde konuştu.
Yeni süreçte hizmetlere hiçbir aksama ve tökezleme olmadan güçlü bir şekilde devam edileceğinin altını çizen Baybatur, AK Parti’nin yeni dönemdeki konu başlıkları terör, ekonomi, anayasa ve başkanlık sistemi olarak sıraladı. Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kongrede vurguladığı gibi gündemlerindeki birinci öncelikli konunun terör olduğunu kaydeden Baybatur, “7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonrada olduğu gibi AK Parti hükümetlerinin en büyük hedefi terörle mücadele. Doğu ve Güneydoğu’da komşu ülkelerdeki karışıklıklardan dolayı, ne yazık ki kalleşçe, haince saldırılara maruz kaldık. Çok şükür devletimiz, hükümetimiz güvenlik güçleriyle tarihi destansı bir operasyon yürütüyor. İnşallah bu örgütün kökünü kazıyacağız. Terörle mücadelemiz aksamadan devam edecektir” dedi.
Dünya piyasalarındaki daralmadan dolayı yaşanan ekonomik sıkıntıları aşmanın 2’nci önemli konu başlıkları olduğunu belirten Baybatur, ekonomiyi iyileştirmeye, refah seviyesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmaların önümüzdeki dönemde yeni bazı çalışmalarda ekleyerek ekonomiye hareketlilik kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Hükümetin 3’ncü önemli konu başlığının anayasa değişikliği olduğunu kaydeden Baybatur, “Bunu her zaman ifade ediyoruz. Mevcut anayasa bu millete sığmıyor, deli gömleği giydirilmiş gibi bir durum var. 80 ihtilalinden kalma bir anayasayla ayağında pranga Türkiye bir yere kadar büyüyor. Ülkemizin daha güçlü bir şekilde ilerlemesini engelliyor. Hedefimiz anayasa değişikliği ve yönetim sistemi olarak da başkanlık sistemidir” şeklinde konuştu.
Hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la uyum içerisinde koyduğu hedeflere birlikte yürüyeceğini vurgulayan Baybatur, “Türkiye 14 yıllık AK Parti iktidarı döneminde kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ekonomisiyle, yüzde yüz yerli üretim olan silah gücüyle, dünyada söz sahibi olmuş, duruşu olan bir ülkedir. Önümüzdeki süreçte bu kutlu yürüyüşümüz daha da güçlenerek sürecektir. Milletimizin hak ettiği güçlü Türkiye’nin inşasına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.