İstanbul ve Ankara’daki askeri kalkışmayla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çıkması yönündeki çağrısının ardından Manisalı vatandaşlar Valiliğe akın etti. Öte yandan Manisa’da camilerden de sela okundu.
Manisa Valiliği’nde ayrıca AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye başkanları da toplandı. Manisa Valiliği önüne dev Türk Bayrağı asıldı. Manisa Valiliği önünde tekbir getiren vatandaşlara seslenen AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, "Sayın Cumhurbaşkanımız Marmaris’teydi. Onun talimatı gereği Manisa’ya geri geldim. Liderimiz uzun adam Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayaktadır. Burada MHP’li kardeşlerimi, Bozkurt kardeşlerimi de görüyorum. Onları selamlıyorum" dedi. AK Partili Baybatur’un konuşmasının ardından vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra AK Partili Baybatur ve beraberindekiler Manisa Valiliği’nden içeri girdi.
Camilerden sela okundu
İstanbul ve Ankara’da yaşanan askeri kalkışmanın ardından vatandaşlar sokaklara döküldü. Manisa’daki camilerden de sela okundu. Cami hoparlörlerinden "Halkımızı, milletimizi devletimizi korumaya davet ediyoruz" anonsu yapıldı.
Manisalı vatandaşlar araçlarıyla konvoy halinde caddelerde dolaşmaya devam ediyor.