Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) Kanalizasyon Daire Başkanlığı Akhisar’da bulunan Sazoba ve Kızlaralanı Mahallelerinde yıllardır yaşanan içme suyu ve kanalizasyon hattı sorunlarını çözüme kavuşturuyor.
Çalışmalarına başladığı günden beri aralıksız sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü vatandaşların sorunlarına çare olmaya devam ediyor. İlçelerde yer alan mahallelerde eskimiş ve sağlıksız durumda olan içme suyu ve kanalizasyon hatları yenileniyor. Bu kapsamda, mahallelerde yaşayan vatandaşlar çalışmalardan memnun. Sazoba Mahallesi’nde, 9 bin 150 metre olan içme suyu hattının 4 bin 500 metresi döşendi. Kızlaralanı Mahallesi’nde ise 9 bin 254 metrelik hattın 4 bin 104 metrelik terfi hattı yenileme çalışması tamamlanırken, 5 bin 150 metrelik içme suyu yenileme çalışmaları ise yakın zamanda başlayacak. Kanalizasyon hattı çalışmalarının da devam ettiği Sazoba’da 8 bin metre Kızlaralanı’nda yer alan 4 bin 80 metre hat değişecek.
“HİZMETİ GEÇEN HERKESE BİR DEĞİL BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Sazoba Mahalle Muhtarı Önder Önlü, başlayan çalışmalar sonrasında sağlıklı bir içme suyu ve kanalizasyon hattı kullanacakları için memnuniyetini dile getirdi. Önlü, “Bizim içme suyu hattımız ilk yapıldığında, o zamanlar ki teknolojik şartlarda asbest boru kullanılmış. 35 yıl sonra dediler ki asbest borular kanserojen madde içeriyor. Sağolsun Büyükşehir Belediyemiz içme suyu ve kanalizasyon hattımızı yeniliyor. Çok beklediğimiz bir şeydi. Şu anki hizmetlerden çok çok memnunuz. Hizmeti geçen herkese bir değil binlerce kez teşekkür ediyoruz” dedi.
“CENGİZ BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Kızlaralanı Muhtarı Muzaffer Akçay, yapılan çalışmalarla ilgili Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Akçay, “Kanalizasyon çalışmalarımız başladı. Ondan sonra içme suyu hattımız değişecek. Bizim kanalizasyon sıkıntımız vardı. Eski yapı zaten yetersizdi. Cengiz Başkanım bize, “Altyapı çalışmaları bittikten sonra mahallemizin taş döşemesini yapacağız” demişti. Biz de bunu halkımıza duyurduk. Hepsi bu durumdan memnunlar. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz” açıklamasını yaptı. Mahallelerinde yer alan su deposu hakkında da bilgi veren Muzaffer Akçay, “Depomuz da yıpranmış durumdaydı. MASKİ’den arkadaşlar ölçümünü yaptı. Deponun iç bakımı yapılacak. Bu hizmetlerinden dolayı MASKİ’ye teşekkür ediyoruz” dedi.