7-10 Ekim 2016 tarihleri arasında Romanya’da yapılan Gençler Balkan Güreş Şampiyonasında Akhisarlı güreşçiler yine başarılı oldular.
Şampiyonada yapılan 8 sıkletin üçünde milli takımımızı temsil eden şampiyon sporcular 3 sıklette de madalya almayı başardılar. Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi Akhisar Belediyespor’un sporcusu Kerem Kamal 54 kilogramda şampiyon oldu. 85 kilogramda ise Ali Çelik şampiyon olurken, 58 kilogramda İ. Çağatay Özacar ise üçüncü oldu.
Akhisar Belediyespor Güreş Antrenörü İsmail Göze 3 yıldır yıldızlar ve gençler kategorisinde grekoromen stilde Türkiye’nin en başarılı kulübü olduklarını ifade ederek; “bu başarılarımızın tesadüf olmadığını her aldığımız başarının ardından kanıtladık. Çok düzenli ve bilinçli çalışmadan geçiyor başarılarımız. Her yıl Dünya ve Avrupa’da şampiyon sporcular çıkarıyoruz, asıl hedefimiz Tokyo olimpiyatlarıdır. Bu yıl yapılan Rio olimpiyatlarında alınan tek altın madalyanın ve 8 madalyamızın beşinin güreşten olması ülkedeki güreş kültürünün ne kadar yüksek olduğunun göstergesidir. Bizlere bu yolda destek veren Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Salih Hızlı’ya ve Akhisar Belediyespor Kulüğ Başkanımız Hüseyin Eryüksel’e teşekkür ederiz” dedi.