15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Manisa’nın Alaşehir ilçesinin her noktasına belediye tarafından Türk Bayrakları asıldı. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla ilçenin dört bir yanı ay yıldızlı bayraklarla donatılırken vatandaşlar Başkan Karaçoban’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.
Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yapılanan Fetulahçı Terör örgütü üyesi askerlerin kalkıştığı askeri darbe sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağa çıkın çağrısına uyan vatandaşlar darbenin önlenmesinde etkili olurken tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde de vatandaşlar demokrasi nöbetlerini sürdürüyor. Siyasi parti ayrımı olmadan meydanları dolduran vatandaşlara bir destek de Alaşehir Belediyesinden geldi. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla ilçenin dört bir yanı Türk Bayraklarıyla donatıldı. Başta belediye hizmet binası olmak üzere Alaşehir’in giriş ve çıkışları, Cumhuriyet Meydanı, ana arterler, cadde ve bulvarlar Türk Bayraklarıyla donatıldı. Daha önce de yaşanan terör olayları nedeniyle 10 bin bayrak dağıtan Alaşehir Belediyesinin hassasiyeti vatandaşlardan da takdir topladı.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Türk Demokrasisine yapılan çirkin girişim nedeni ile ilçenin dört bir yanını Türk bayraklarıyla donattıklarını ve demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.