Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla ilçenin dört bir yanındaki hummalı çalışmalar devam ediyor.
Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar Şeyhsinan, Çakırcalı, Çeşneli, Kemaliye, Kurtuluş, Kavaklıdere, İstasyon mahalleleri ve şehir merkezindeki mahallelerde devam ediyor.
Şeyhsinan Mahallesi, Ali Koç Caddesinde asfalt kaplama çalışması öncesi can ve mal güvenliği amacıyla bu bölgede yaşayan vatandaşlardan gelen talepler üzerine başlanan istinat duvarı çalışmaları tamamlanarak yol kullanımı daha güvenli hale getirildi. Çakırcalı Mahallesinde ise mahalle içi ve çok kullanılan arazi yollarında iyileştirme ve mıcırlama çalışmaları yapıldı.
Çeşneli Mahallesi, Sülüklü Mevkiinde yaşanan yol problemi gerekli çalışma yapılarak aşılırken, yol yeniden kullanılabilir hale getirildi.
Kemaliye Mahallesinde parke kaplı yollarda oluşan bozulmalar ve hasarlar tekrar parke taşı döşenerek yenileme çalışmalarına başlandı.
Kurtuluş Mahallesi, Zeytinlik Sokak ve Şehit Fevzi caddelerinde kaldırım beton atma çalışmalarına ise devam edildiği bildirildi.
Kavaklıdere Mahallesi, Sanayi sitesi ile Kavaklıdere Çayı arasında kalan çevre yolunda ise asfaltlama çalışmalarına başlandığı açıklandı. İstasyon Mahallesi, Adnan Menderes Caddesinde kaldırımlarda kırılan veya hasar gören karo taşları tamiratları yapılarak yenileriyle değiştirilirken, çalışmaların aralıksız süreceği kaydedildi.
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:
“2016 yılının yatırım yılı olacağını söylemiştik. Olumsuz hava koşulları ve aşınmalar sonucu bozulan yolların bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. İlçemizin bir çok yerinde yollarımızın asfaltlama işleri yapılıp vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamalarını ve yaşam standartlarını arttırmak için şahsım ve belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.”