Alaşehir Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu, ilçede kendilerine destek veren Kaymakam Osman Bilgin ve Alaşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan’a teşekkür yemeği verdi. Yemekte Türk Sanat Müziği ziyafeti de yaşatan Alaşehir TSM Korosu, geceye ayrı bir renk kattı.
Sarıkız Restoran’da gerçekleştirilen akşam yemeğinde konuşan Alaşehir Müzik Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği Türk Sanat Müziği (TSM) Korosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sedat Alper, Kaymakam Osman Bilgin ve Alaşehir Ticaret Odası Başkanı Mustafa Seyhan’a bu zamana kadar gösterdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Alper, "Biz bir aileyiz, müzik dostluğu tıpkı askerlik arkadaşlığı, çocukluk arkadaşlığı gibidir. Müzik arkadaşlığı hiçbir menfaate dayanmayan bir arkadaşlıktır. İşin içinde menfaat olmadığı için müzik dostluğu insana büyük bir haz verir." dedi.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan da "Sanatsız bir toplum kolu kırık bir insana benzer. Sanatı yapmak, icra etmek çok zor bir iştir. Müzik korosunun mekansız kalması yetim kalmaya benzer. Sosyal birliktelik bu gün yaşadığımız terörü bile bitirebilir. Sanat birlikteliktir. Halen kullanılan salon karşılık beklemeden sürekli sizlerin hizmetinde olacaktır" diye konuştu.
Şehrin köyden ayıran en önemli gelişmenin müzik ve tiyatro olduğunu vurgulayan Kaymakam Osman Bilgin ise "Sizler varsanız şehir kavramı var. Sivil toplum örgütleriyle insanlar gelişir. İnsanların gelişmesi dünyanın gelişmesidir. Dünya sürekli değişiyor, sizler de toplumu sürekli değiştiriyorsunuz. Sizlere maddi ve manevi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Alaşehir TSM korosu Şef Ebru Temur yönetiminde koro ve solu eserleri seslendirerek, geceye ayrı bir renk kattılar.