FETÖ operasyonları kapsamında Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 107 kamu personelinin açığa alındığı bildirilirken 6 kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.
FETÖ terör örgütü ile ilişkili oldukları düşünülen ve darbe girişimi sonrası yapılan ilk operasyonda Alaşehir’de savcı Ali Aktaş, hakimler Tuna Özbek ve Hasan Bahadır Büyükkavcı, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Kabakçı, komiser yardımcıları İsmail Şahin ve Ali Çalışır tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Yapılan yeni operasyonlarla toplamda 65 öğretmen, 21 polis memuru, 10 müftülük personeli, 1 jandarma astsubay, Sosyal Güvenlik Kurumundan 1 şef, Sosyal Yardımlaşma Kurumundan 1, Devlet Hastanesi’nden 3 sağlık personeli, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli Dr. Hasan Yeşil ve hemşire olan eşi, Dr. Hüseyin Alpaslan, 1 laboratuvar teknisyeni, 1 ebe açığa alındı. Toplamda 107 kamu personelinin açığa alındığı Alaşehir’de ikisi hakim, biri savcı, biri ilçe emniyet müdür yardımcısı, ikisi de komiser yardımcısı olmak üzere 6 kişi de tutuklu bulunuyor.