Manisa’nın tarihi yapısını yansıtan ve Alaşehir için tarihi bir yere sahip olan Bakkal Şükrü Evi’nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’de tarihi dokuyu korumak için yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir ilçesi Bakkal Şükrü Evinde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla tarihi gün yüzüne çıkarıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Daire Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Bakkal Şükrü Evi’nde yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi.
BAKKAL ŞÜKRÜ EVİ GELECEĞE TAŞINIYOR
Yaklaşık bir asırlık tarihe sahip olan Bakkal Şükrü Evi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Ergün, tarihi ve mimari dokuyu bozmadan bu kültürel mirası geleceğe taşımayı amaçladıklarını belirterek,” Bizlere emanet edilen bu tarihi yapıları gelecek nesillere taşıyabilmek adına Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Cumhuriyet Dönemi mimari eserlerinden olan Bakkal Şükrü Evi’nde gerçekleştireceğimiz çalışmayla kültür turizmine kazandıracağız” dedi.
MAHALLE SAKİNLERİ HİZMETTEN MEMNUN
Başkan Ergün’e incelemeleri sırasında vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Mahalle sakinleri Başkan Ergün’e çiçek takdim ederek gerçekleştirdikleri çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.