Kula Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde mevcut başkan Ali Yiğen güven tazeledi.

Kula Yunus Emre Kültür Salonunda yapılan ve Divan Başkanlığı’nı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Birlik Başkanı Recep Çınar, üyeliklerine ise Eski Belediye Başkanı Halil Gülcü ile Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Hamza Özten’in yaptığı genel kurula, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, CHP ilçe Başkanı Osman Kasırga, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Eski Belediye Başkanı Halil Gülcü, esnaf odalarının başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üyeler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından faaliyet raporu okundu. Okunan raporda. 2017 yılında 140 üyenin çıktığı, 81 yeni üyenin ise katıldığı ve toplam üye sayısının 992 olduğu açıklandı. Faaliyet raporunda ayrıca 171 ortağın ödenmeyen borcunun da yapılandırıldığı belirtildi.

Derslik yaptırmak için yetki istedi

992 üyeden 820 üyenin katıldığı kongrede konuşan Başkan Ali Yiğen, "Bugün, bize başvuran ve ortaklık şartlarını yerine getiren ortaklarımıza talep ettikleri krediler kendilerine verilmiştir. Yönetim kurulumuz prensipli çalışmalarından taviz vermemiş, ortaklarımızın menfaatine dayalı her hareketin yanında olmuştur. 2018 yılı içerisinde kooperatifimizin ve yönetim kurulumuzun öncelikli beklentileri içerisinde en başta gelen neredeyse tüm esnaf ve sanatkarlarımızın sicil kayıtları yönünden sorunlu hale geldiği şu son dönemlerde tüm esnaflarımızın bu sicil bozukluğunun düzeltilmesi, finansman ihtiyaçlarını giderebilmek adına önlerinin açılması, yani en hızlı şekilde krediye ulaşabilmeleri sağlanmalıdır. Kooperatifimiz ilçemizdeki siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı ilçemizde istihdamı sağlamak için Endüstri Meslek Lisesinde Metal ve Ağaç Bölümlerinin açılabilmesi için iki derslik yapılması gerekiyor. Kooperatif olarak buraya 250 bin lira katkı yapmamız için siz üyelerden yetki istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucu Ali Yiğen güven tazelerken yönetim kurulu üyeliklerine İlhan Saracaloğlu, Şakir Güçlü, Hüseyin Kaçmaz, Süleyman Hancı, Denetim Kurulu üyeliklerine ise Ahmet Karcı ve Mustafa Peker seçildi.