Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen Girişimcilik Kursu’na katılarak bilgi ve tecrübelerini kursiyerlerle paylaştı.
Kursta bilgilerini, tecrübelerini paylaşan ve kursiyerlerin sorularını yanıtlayan Aloğlu, “Girişimcilik kurslarında teorik olarak görmüş olduğunuz derslerinizi pratiğe dönüştürebilmek ve pratikte nasıl işlediğini sizinle paylaşmak için buradayız. Ürettiğiniz ürünlerin pazarlaması, reklam ağı ve üründeki kalite ile doğru orantılıdır. Birçok kişinin aksine biz reklam yapmaktansa ürettiğimiz ürünün kalitesiyle ön plana çıkmanın gerektiğini düşünenlerdeniz ve sağlam temellerinde bu şekilde atılacağına inanıyoruz. Üretilecek olan ürünleri bölgesel farklılık ve ihtiyaçlara göre üretilmesi gerekmektedir, ürünün şeklini ve konumunu tüketici belirler, ürünün kalitesini de üretici belirler. İş hayatına girmiş olduğunuz ilk zamanlarda illaki aksamalar ve hatalar olacaktır fakat bu hata ve aksamalar kendi öz sermayemizin yüzde 10’u geçmemelidir ki bu hatalarında her ürünün bir alıcısı ve müşterisi olduğuna inandığımızdan dolayı yanlış ürünün üretilmesine rağmen pazarı bulunduğunda satılabilmesi mümkündür.” dedi.
Güzel fikirlere MAGİDER tarafından sahip çıkılacağını söyleyen Aloğlu, uygun olacak ticari bir projenin ticari hayata birlikte geçirileceğini ve bunun da bedelsiz hisse karşılığında yapılacağını dile getirdi. “Girişimcilik kurslarına desteklerimiz devam edecektir.” diyen Aloğlu, “Her bir kursa MAGİDER Üye İşyerleri sahiplerinin katılarak bu şekilde el ele verip teoriği, pratiğe dönüştürebilmeye çabamız devam edecektir. Ülkenin de içinde bulunduğu dar durumdan istihdam sağlayan ticaretiyle ülkeye yön veren girişimciler sayesinde refaha kavuşacaktır. Vermiş olduğu eğitimlerden ve proje desteklerinden dolayı Vakıf Müdürümüz ve aynı zamanda derneğimiz gönüllü proje danışmanı Necati Abalı’ya teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.