Van’da 5 yıldır ALS hastası olarak yaşamını cihazla sürdüren Mustafa Çelik, demokrasi nöbeti tutuyor.
Beşyol Meydanı’nda darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetine ALS hastasından da destek geldi. Meydanda bir araya gelen binlerce kişi, sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutarken 9 yıldır ALS hastası olan ve Van depreminin ardından cihaza bağlı yaşamını sürdüren Mustafa Çelik de (49) meydanda yerini aldı. Oğlu Muhammet Malik Çelik ve kızları ile demokrasi nöbetine kalan Çelik, alfabe usulü yaptığı açıklamasında, rahatsız olduğu için ilk günlerde gelemediğini, ancak son dört akşamdır demokrasi nöbetine katıldığını söyledi. 9 yıldır ALS hastalığına yakalandığını, Van depreminden sonra hastalığının daha da ilerlediğini ve cihaza bağlı yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Muhammed Malik Çelik, “Babam depremden önce arabada kullanabiliyordu, yürüyebiliyordu, çok iyiydi. Van depreminden sonra cihaza bağlı yaşamını sürdürüyor” dedi.
Alfabe yolu ile babasıyla anlaşabildiğini dile getiren Muhammed Malik Çelik, “onun söylediklerini ben tercüme edebiliyorum” ifadelerini kullandı.
Darbe yaşamış biri olarak bütün darbelere karşı olduğunu anlatan ALS hastası Mustafa Çelik, “Recep Tayyip Erdoğan benim idolümdür. İmkanım olsaydı Yenikapı’daki mitinge katılmak isterdim. Orayı taçlandırmak için” şeklinde konuştu.
Demokrasi nöbetinde kimi zaman sloganlara eşlik eden Çelik, Rabia işareti yapmayı da ihmal etmedi.