Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78’nci yıldönümünde 10 Kasım etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da dolu dolu geçecek. Atatürk’ü Anma özel programı ile Atatürk ve Cumhuriyet konulu fotoğraf sergisinin düzenleneceği etkinlik günlerinde Manisalılar, Atasına olan bağlılığını bir kez daha gösterecek.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü özel programlarla anıyor. Bu kapsamda 10 Kasım Perşembe günü saat 20.30’da Kültür Merkezi Lale Salonu’nda anma programı düzenlenecek. 1. Piyade Tugay Bando Komutanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı işbirliğinde düzenlenecek programda Atatürk’ün hayatı teatral performanslarla canlandırılacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, görsel performanslar ve müziğin harmonisinin ortaya çıkaracağı etki ile konukları adeta büyüleyecek olan bu etkinliğe tüm Manisalıları davet etti. Başkan Ergün, “Üzerinde gönül rahatlığı ile nefes aldığımız bu topraklarda bize bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma özel programında tüm Manisalıları görmekten büyük mutluluk duyacağız” diye konuştu.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Özel Programı’nın yanı sıra, 9-10-11 Kasım tarihlerinde Atatürk ve Cumhuriyet konulu fotoğraf sergisi de düzenlenecek. Kültür Merkezi Lale Fuaye Salonu’nda düzenlenen sergi, fotoğraf severleri bekliyor.