Şehzadeler ilçesindeki Avni Gemicioğlu Ortaokulu öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından imzalanan "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla öğretmenleri rehberliğinde Bilim Fuarı açtı.
Şehzadeler İlçesi Avni Gemicioğlu Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı açılışına Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Çoban, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Okul Müdürü Mücahid Doğan öğretmenler, öğrenciler ve veliler eşlik etti.
Bilim Fuarı açılışı öncesi Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan güreş ve judo kursuna katılan öğrenciler gösteri yaptı. Ayrıca Vali Bektaş geçen yıl ve bu yıl yapılan güreş müsabakalarında Türkiye birinciliğini elde eden Seyit Can Beytekin ile Onur Yurtada’ya madalya ve ödüllerini verdi.
Proje Sorumlusu Halime Gündoğmuş yürütücülüğünde hazırlanan 45 projede, 62 öğrenci 4 öğretmenin rehberliğinde Manisa kültürünü bilimle buluşturdu.Projenin amacının geleceği emanet edeceğimiz öğrencilere kültürümüzü benimsetmek ve bilim ışığında şehrimizi geliştirmek olduğu ifade edildi.
Proje Sorumlusu Halime Gündoğmuş proje hakkında verdiği bilgide,“Öğrencilerimizin iletişim becerilerini nasıl arttırabiliriz, kendilerini başarılı hale nasıl getirebiliriz diye böyle bir proje yapmaya karar verdik. Araştırmalarımız sonucunda TÜBİTAK’ın 4006 tam TÜBİTAK Bilim Fuarı sözleşmesi ile imza karşılığında yatan hibe ile öğrencilerimizi daha iyi bir yere getireceğimizi fark ettik. 4 öğretmen rehberliğinde ve 62 öğrencimiz ile 4 ay süre zarfında bu etkinliği hazırladık. Bu aşamadan sonra özellikle bütün Manisa halkına duyurmak adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi.
Vali Erdoğan Bektaş, öğrencilerin yaptıkları icatların sergilendiği fuarı gezerek bilgi aldı. Öğrencilerin meslek hayatlarında daha iyi yerlere gelmesinde böyle projelerin rolünün büyük olduğunu ifade eden Vali Bektaş Bilim Fuarının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.