Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Sömürgeci batı medeniyetinin her dönemde Anadolu’nun işgali için çalıştığını ifade eden Başkan Çelik, “Bu memleketi bölmek için her yolu denediler ama Türk milletinin dirilişine mani olamadılar” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 10 Ağustos 2014’te ilk defa yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajında, “Aziz Türk Milletinin Anadolu topraklarındaki kutlu yürüyüşü 1071’de Sultan Alpaslan’ın öncülüğünde Malazgirt Meydan Muharebesiyle başlamıştı. Türkiye Cumhuriyetinin Temelleri, Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde 30 Ağustos 1922’de Kurutuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasıyla atıldı. Hafızasından 26 Ağustos 1071’in ve 30 Ağustos 1922’nin izlerini silemeyen Batılı sömürgeci küresel güçler, milletimizin kutlu yürüyüşünü durdurmak ve Anadolu’yu ikinci bir Endülüs yapmak için her fırsatı değerlendirdiler. Kimi zaman ekonomimizle oynadılar, kimi zaman içimizdeki devşirmeleriyle darbe yaptırdılar ve bu topraklarda belimizi doğrultmadan, kör topal yaşamamız için her yolu denediler ama bu yeniden dirilişimize mani olamadılar” dedi.
“Hainler 15 Temmuz’da son defa saldırıya geçtiler”
Ağustos ayının Türk tarihinde zafer ayı olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Nihayet 15 Temmuz 2016 gecesi içimizdeki devşirmeleriyle son kez saldırıya geçtiler, amaçları bizi bir birimize boğazlatmak, Türkiye’yi, Afganistan, Irak, Suriye, Libya, Somali, Sudan, Yemen gibi yaparak yeryüzünde mazlumların ümidi olacak medeniyet güneşini yok etmekti. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüler ama bu saldırıya karşı Türk Milleti’nin yeni zaferinin temelini 10 Ağustos 2014’de Millet tarafından atıldığını unuttular. Tarih Ağustos ayının Türkler için zafer ayı olduğunu kaydeder. 10 Ağustos 2014’te millet ilk defa Cumhurun Reisini kendi oylarıyla seçmiş ve yeni Türkiye’nin temellerini atmıştı. 10 Ağustos 2014 tarihinde halk; diklenmeden dik durmayı, Hakk’ı hak bilmeyi, emredildiği gibi korkusuzca dosdoğru yaşamayı, adam gibi yaşamak için ölmeyi göze almayı, milleti sevmeyi, kaderine ve değerlerine sahip çıkmayı öğreten korkusuz lider, adam gibi adam, Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçti. Bu seçim milletimize Fatih’in neslinden yeni bir lider kazandırdı. Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan, seçilişinin ikinci yılı dolmadan darbeye karşı yaptığı liderliğiyle, milletimizin birlik ve bütünlüğünü, yeniden dirilişini sağladı. Milleti, İstiklal Marşında ifadesini bulan ruh ekseninde buluşturdu. Anadolu’daki kutlu yürüyüşümüzün ebediyen durdurulamayacağını, Cumhuriyetin İlelebet payidar olacağını ve Türkiye Cumhuriyetinin muasır medeniyetin üstüne çıkacağını dost ve düşmanlara bir kez daha haykırdı. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına halkoyuyla seçilişinin ikinci yıldönümü ve yeniden dirilişimiz, milli birlik ve bütünlüğümüz milletimize ve alemi İslam’a kutlu olsun” diye konuştu.