Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 8 Eylül Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajda “Manisa’mızın kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü en içten duygularımla kutlar, bize bu mutlu günleri yaşatan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik 8 Eylül Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. İşgal altındaki Manisa’nın büyük bir bölümünün düşmanlar tarafından yakılarak harap edildiğini ifade eden Başkan Çelik Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun basit bir cephe savaşının ardından olmadığını belirtti. Manisa’nın Osmanlı dönemlerinde de Şehzadeler Şehri olarak anıldığı ifade eden Başkan Çelik “Üstünde yaşadığımız bu kutlu şehir, atalarımızın üç kıtada hüküm sürdüğü, çağ açıp çağ kapadığı, Batıyı ‘Rönesans’ ve ‘Reforma’ zorladığı zamanlarda ’Şehzadeler Şehri’ olarak anılıyordu. Osmanlı Devletinin duraklaması, gerilemesi ve nihayet emperyalist saldırılar neticesinde, 15 Mayıs 1919’da, 450 yıl Osmanlı himayesinde yaşayan palikaryaların işgaline uğradı. Manisa’nın işgal zamanında büyük bölümü yakılmıştır. İşgal süresince Manisa ahalisinden 3 bin 500’ü yakılarak, 855’i kurşunlanarak katledildi. Yunanistan’a götürülen 4 bin 500 Türk’ten haber alınamadı. İşgalden önce 45 bin olan Müslüman nüfusu, kurtuluştan sonra 15 bine düştü. İşgal süresince işkence ve tecavüzlere uğrayan, tarifi imkansız acılar yaşayan kadın, çocuk ve yaşlıların durumunu anlatmak mümkün değildir. Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşu basit bir cephe savaşının sonunda olmadı, Türkiye Cumhuriyetinin temelini atan, eşi benzeri görülmemiş bir halk savaşının sonunda gerçekleşti. Kurtuluş Savaşı, köleliğe boyun eğmektense, ölmeyi tercih eden yüreklerin yazdığı bir tarih mucizesidir. Ülkemizi emperyalizmin boyunduruğundan kurtaran ve bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet kuran, ekonomik bağımsızlığı tüm hedeflerin merkezinde tutan, Avrupa’nın el koyduğu kurumları millileştiren. Eğitim, sağlık, hukuk, sanayi, ulaşım gibi tüm alanlarda görülmedik başarılara imza atan Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarına minnettarız” dedi.
“Hainler geçmişte olduğu gibi bugün’de sahnedeler”
Geçmişte olduğu gibi bugünlerde de Türkiye üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Çelik, “Şehit kanıyla sulanmış bu aziz vatanın her karış toprağına göz diken devletler dün olduğu gibi bugün de vardır. Maalesef düşmanla işbirliği yapan kardeşkanına susamış caniler ve Hüsniyadis hainleri de vardır. Dün yerli Rum ve Ermeniler sırtımızdan hançerliyordu, bugün PKK… Dün Hüsniyadis; “Yunanlılar ırz ve namusa musallat olmaz” diyordu, bugün FETÖ haçlılar için aynı şeyi telkin ediyor. Dün Hüsniyadis Yunanistan’a sığınmıştı, bu gün FETÖ’cüler Yunanistan’a, Almanya’ya ve ABD ye sığınıyor. O gün Yunan’ı Anadolu’ya Batılı devletler sürmüştü, şimdi aynı Batı ve ABD PKK, PYD, YPG, İŞİD gibi taşeronlarını ve FETÖ devşirmeleriyle Türkiye Cumhuriyetini parçalamak istiyorlar. Batı için II. Abdülhamit Han ‘taktik’, Osmanlı devleti ‘stratejik’ hedefti. Şimdi Cumhurbaşkanımız Erdoğan ‘taktik’, Türkiye Cumhuriyeti ‘stratejik’ hedef oldu. Ama 15 Temmuz’da kahraman lider ve kahraman millet nasıl olurmuş bütün dünya bir kez daha gördü. Şimdi asıl hedefimiz, 15 Temmuz’da yeniden inşa etmeyi başardığımız ‘Milli Birlik Ruhuyla’ atalarımızın kanı ve canı pahasına alınan bu aziz vatanın her karışını imar etmek, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak azmiyle muasır medeniyetin üstüne çıkarmak ve böylece 2023, 2053, 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerlemektir. İşte bu noktada Şehzadeler Belediyesi görevinin bilincindedir. Şehzadeler’i çağdaş bir şehir yapmak ve insanını müreffeh yaşatmak adına atalarına yakışır azim ve kararlılıkla çalışmakta, halkla, sivil ve resmi bütün kurumlarla milli ortaklıklar tesis etmektedir. Bu vesileyle Manisa’mızın kurtuluşunun 94. yıldönümünü en içten duygularımla kutlar, bize bu mutlu günleri yaşatan, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile şühedayı, saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.