Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle yeni yüzüne kavuşturulan Urganlı ve Eski Manisa Yolu’nu hizmete açtı. Gerçekleştirilen çalışmalarla Turgutlu’nun çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan Ergün, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hizmetlerin peşinde olduklarını söylerken açılışlara halk otobüsleriyle gitmesi dikkat çekti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan yol genişletme, asfalt, kaldırım, bordür ve aydınlatma çalışmalarının ardından Urganlı Yolu ve Eski Manisa Yolu yepyeni bir yüze kavuştu. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından ilçede Urganlı ve Eski Manisa Yolu yeni yüzüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış törenine, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, eşi Bahar Şirin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aytaç Yalçınkaya ve Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar, mahalle muhtarları ve Turgutlulu vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN ERGÜN URGANLI-TURGUTLU OTOBÜSÜNE BİNDİ
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akçapınar Düğün Salonunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Urganlı yolu açılışına Urganlı-Turgutlu seferini yapan otobüsle gitti. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüsleri ile ulaşımı kolaylaştırdığını belirten vatandaşlara çanta da dağıtan Başkan Ergün, vatandaşlarla sohbet ederek istekleri ve talepleri de dinledi.
URGANLI MAHALLESİ’NDEKİ 7 KİLOMETRELİK YOL TAMAM
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akçapınar-Urganlı ve Urganlı- Kaplıcalar arasındaki 7 kilometrelik yolda yapılan sıcak asfalt ve yol çizgi çalışmasının ardından buranın açılışını gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Ergün’e çiçek ve Urganlıspor forması takdim edildi. Açılışın gerçekleşmesinin ardından vatandaşlarla yapımı tamamlanan yolda incelemelerde bulunan Başkan Ergün, “Urganlı Mahallesi sakinleri artık bu yolda sıkıntı çekmeyecek. Yaptığımız çalışmalar ile vatandaşın hayatını kolaylaştıracak hizmetlere imza atıyoruz. Bu yolun maliyeti 1 milyon 655 bin TL’dir” diye konuştu.
ESKİ MANİSA YOLU TURGUTLU’YA HAYIRLI OLSUN
Turgutlu’da yepyeni bir yüze kavuşturulan Eski Manisa Yolu’nu da hizmete açan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün burada da incelemelerde bulundu. Turgutlu ile Manisa merkezini birbirine bağlayan ancak bakımsız ve bozuk olmasından dolayı kullanılamaz hale gelen eski Manisa yolunu sil baştan düzenlediklerini belirten Başkan Ergün’e vatandaşların ilgisi büyüktü. 4 Kilometre uzunluğunda, sıcak asfalt, yol çizgileri, aydınlatmaları ve peyzaj düzenlemeleri ile ilçeye yepyeni bir yol kazandırdıklarını belirten Başkan Ergün, bu çalışmayla E-96 yolundaki trafik yoğunluğunun azaltılarak sürücülerin ve vatandaşların can ve mal güvenliğini korumayı amaçladıklarını belirtti. Yolun maliyetinin 1 milyon 515 bin lira olduğunu belirten Başkan Ergün, “Kötü bir durumda olan yolu kullanılabilir bir duruma getirmek hizmetlerin en güzelidir. Eski Manisa yolu, yol çizgi çalışmaları ve aydınlatmaları ile de güzel bir görünüme kavuştu. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Başkan Ergün’e yol üzerindeki esnaflar da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.