Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın büyükşehir olma süreci ve geçen 2 yılda yaptıkları hizmetlerle ortaya koydukları projeleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Manisa’nın 17 ilçesinden belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve odaları buluşturan toplantıda, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ayrım yapmadan tüm Manisa’yı kucaklayacağı mesajı verildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 17 ilçede vatandaşların mutluluğu ve ihtiyaç duyduğu proje ve hizmetleri ulaştırmanın çabası içinde olduklarını, bundan sonra da bu düşünceyle hizmet üreteceklerini söyledi. Başkan Ergün, “Manisa’yı değiştirdik. Şimdi de Manisa’yı 17 ilçemizle birlikte geliştirme zamanı. Artık ‘Manisa Gelişiyor’ diyoruz ve bu sloganla 17 ilçemizi ayrım yapmadan kucaklıyoruz” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2 yıllık hizmetlerini anlatan ‘Cengiz Ergün’le 7, Büyükşehirle 2. Yıl’ adlı 2 yıllık bilgilendirme toplantısı, Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Genel Sekreter Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Erdal Nohutçu, Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, daire başkanları, Başkan danışmanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Manisa eski milletvekilleri Faruk Saydam, Mustafa Enöz, ilçe koordinasyon şube müdürleri, 17 ilçenin mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda ve dernek başkanlarıyla çok sayıda davetli katıldı.
BORÇLU BELEDİYEDEN REKORLAR BELEDİYESİNE
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Manisa’nın 2012 yılının Aralık ayında çıkan yasayla büyükşehir olduğunu hatırlatan Başkan Ergün, “30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde öncelikle şahsıma Manisa’nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatını bahşeden değerli hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Oy veren ya da vermeyen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. 2 yıllık süreci anlatmadan önce geçmişi şöyle bir hatırlatmak istiyorum. 2009 yılı Nisan ayında Manisa Belediyesi’ndeki görevi SSK, vergi, elektrik, müteahhitlere borçlar gibi giderlerden oluşan 96 milyon TL borçla teslim aldığımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Elektriklerin kesildiği, alacaklıların kapıya dayandığı bir belediyeyi elimizde bulduk. Hemen kolları sıvayarak söz verdiğimiz gibi şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışından sapmadan ekonomik durumu düzeltmek ve borçları ödemek için çalışmalara başladık. Haksız kazanç ve gereksiz giderleri tespit ederek, belediyemizin dolayısıyla vatandaşımızın parasına sahip çıktık. 2008 yılında yüzde 63,20 olarak gerçekleşen belediye bütçesini, 2013 yılında yüzde 104,4 gibi bir seviyeye ulaştırarak 196 milyon TL gibi bir gelirle bütçe gerçekleşme rekoru kırdık. Kalan 3,5 yıllık sürede 110’un üzerinde projeye imza attık. Manisa’mızda gerçekleştirdiğimiz ve Manisalıların takdirini kazanan tüm çalışmalarımızı şimdi 17 ilçemizin tamamında binin üzerinde mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Allah’ın izniyle artık yeni rekorlara imza atacağız” dedi.
17 İLÇEMİZİN TAMAMINDA SAHADAYIZ
Manisa’nın yasayla büyükşehir olduğunu ancak yasanın içini doldurma görevinin kendilerine düştüğünü anlatan Başkan Ergün, “Seçimler yapılmış, kâğıt üzerinde büyükşehir olunmuş ancak binasından, büyükşehir yapılanmasına, ilçelerle yetki alanları ve mal paylaşımlarından MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulmasına ve personellerin atanmasına kadar dağ gibi sorunları önümüzde bulmuştuk. Bu geçiş sürecinin sancılarını hemşerilerimize yaşatmamak adına kolları sıvadık ve Ya Allah, Bismillah diyerek çalışmaya başladık. Gece-gündüz demeden bu çalışmalarımızı yapıp, bir an önce hizmetlerimize başlamanın çabası içinde olduk. Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcılıkları, daire başkanlıklarının kurulması ve atamalarının yapılması, sıfırdan MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulması, buraya atamaların yapılması gibi çalışmaları 1 yıl içinde tamamladık. Geldiğimiz noktada rahatlıkla söyleyebilirim ki, vatandaşlarımıza bu geçiş sürecinin sancılarını yaşatmadık. Ve Allah’a şükrediyorum ki, Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 17 ilçemizin tamamında, sahada ve hizmetteyiz. Şimdi siz değerli konuklarımıza ve kamuoyuna 2 yılda ne gibi çalışmalar yaptığımızın ve hangi projeleri planladığımızın bir sunumunu gerçekleştireceğim. Beni sabırla dinleyeceğinizi umuyor, bir kez daha bizleri yalnız bırakmayarak gücümüze güç kattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TOPLU ULAŞIMDA DEV DÖNÜŞÜM
Manisa Belediyesi döneminde bin 945 personelle hizmet verirken, Büyükşehir döneminde MASKİ Genel Müdürlüğü ile birlikte toplam 4 bin 900 personelle hizmetleri ulaştırdıklarını belirten Başkan Ergün, araç kiralama devrine son vererek dev bir araç filosu kurduklarını belirterek, 70 milyonluk yatırımla 465 araç daha ekleyerek filoyu 920 araca ulaştırdıklarını söyledi. İl genelinin Ulaşım Master Planı’nı yaparak, 2012 yılında Manisa merkezinde başlattıkları toplu ulaşımda dönüşümü il geneline yaydıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Hizmete giren 111 araç 84 hatta haftalık olarak 5 bin 121 sefer ile vatandaşımıza hizmet vermekteyiz” dedi.
ELEKTRİKLİ OTOBÜS (TRAMBÜS) GELİYOR
Manisa merkezinin özellikle servis saatlerinde yoğun bir trafik sıkışıklığının yaşandığını hatırlatan Başkan Ergün, 2017 yılının sonuna doğru Manisa’da 18 metrelik elektrikli otobüslerin hayata geçmiş olacağını belirtti. Otobüs terminallerinin düzenlenmesi ve yeni terminallerin yapılması noktasında da çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Ergün, Alaşehir’in yeni terminalinin temelini attıklarını Kula, Sarıgöl, Köprübaşı ve Salihli ilçelerine yeni otobüs terminali kazandırmak için kamulaştırma çalışmalarına başladıklarının müjdesini verdi.
KAVŞAK PROJELERİ İLE TRAFİK RAHATLAYACAK
Büyükşehir olduktan sonraki ilk 6 ay içinde ilçelere yaptığı ziyaretlerde belli ilçelerde kavşak yapılması kararını aldıklarını hatırlatan Başkan Ergün, “Saruhanlı, Ahmetli, Salihli, Turgutlu, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerimize bu senenin son çeyreğinde Allah nasip ederse temellerini atarız diye hedefi koyduk. Şehzadeler ilçemizde Öğretmenevi ile Galericiler Sitesi’nin kesiştiği noktada bir kavşak projesi hazırladık ve ihalesine çıktık. İnşallah 2017 yılında burayı Manisa’mıza kazandırmanın düşüncesindeyiz” dedi. Bisiklet yolu düzenlemesi için önemli adımlar attıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “2015-2016 döneminde Salihli ilçemizde 8 kilometre, Yunusemre-Şehzadeler ilçelerimizde 11 kilometre, Sarıgöl ilçemizde 4 kilometre ve Alaşehir ilçemizde de 1,6 kilometrelik bisiklet yolu çalışması yaptık. Bu yılın sonuna kadar Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde TOKİ-2’den başlayıp Devlet Hastanesi, Mimar Sinan Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Organize Sanayi Bölgesi güzergahına kadar 40 kilometrelik mavi yol projemizi daha hayata geçireceğiz. Bununla ilgili olarak Vestel Şirketler Grubu ile ortak çalışma yürütmekteyiz. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
DEV PROJE 1 HAZİRAN’DA AÇILIYOR
Ulaşım hizmetleri, çocuklara trafik eğitimleri, kapalı ve açık otoparklar ve kamyon garajları gibi çalışmaların Büyükşehir Belediyesi’nce sürdürüldüğünü belirten Başkan Ergün, “Açık otoparklar, trafiğin sirkülasyonu için olmazsa olmaz” dedi. Şehzadeler ilçesindeki 560 araçlık tam otomasyonu otoparkının 1 Haziran’da açılışının yapılacağını kaydeden Başkan Ergün, dev projenin açılışına tüm konukları davet etti. Manisa Kart uygulamasıyla ilgili bilgi de veren Başkan Ergün, “Manisa Kart, 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle ilimiz bütününde tek kart olarak kullanılmaya başlanacak. Bugüne kadar yaklaşık 100 bin vatandaşımız Manisa Kart sahibi oldu. Manisa Kart almak isteyen vatandaşlarımız başvurularını Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasına; ilçelerimizde de Koordinasyon Şube Müdürlüklerine yapmakta ve Manisa Kart alabilmektedir. Ayrıca ilçe merkezlerine çeşitli sebeplerle ulaşamayan vatandaşlarımız için gezici ekip oluşturduk ve bu ekibimiz de sahada çalışmalarına başladı” dedi.
10 MAHALLEYE KÖPRÜ MÜJDESİ
İl genelinde yoğun bir köprü çalışması başlattıklarını ve vatandaşları önemli bir sorundan kurtardıklarını anlatan Başkan Ergün, Turgutlu ilçesine bağlı Urganlı, İzzettin, Çıkrıkçı ve Çepnibektaş Mahalleleri; Alaşehir ilçesine bağlı Dağhacıyusuf, Uluderbent ve Kemaliye mahalleleri ile Osmanlılar Caddesi köprüsü; Soma Akçaavlu ve Ahmetli İnönü mahallelerine köprü çalışmalarının proje aşamasında olduğunu söyledi. Yol yapım ve bakım çalışmalarına da ağırlık verdiklerini ve önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Bu yıl ihalesini yaptığımız 1300 kilometre ve geçtiğimiz yıldan kalan 1200 kilometre ile birlikte bu yıl toplamda 2 bin 500 kilometre asfalt çalışması yapmayı hedefliyoruz. İlçelerimizde sırayla asfalt sezonunu açtık. Hem asfalt çalışmalarımız hem de yama ve bakım onarım çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca bu yıl toplam 1 milyon 350 bin metrekare de parke taşı döşemeyi hedefliyoruz” dedi.
GEDİZ’E ARITMA TESİSLERİ NEFES ALDIRACAK
MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde özellikle atık su arıtma tesisleri noktasında önemli çalışmaların hayata geçtiğini aktaran Başkan Ergün, “Müdürlüğümüz bünyesinde Alaşehir, Gölmarmara, Ahmetli, Kula, Durasıllı, Gelenbe, Karakurt, Karaoğlanlı, Akhisar, Saruhanlı, Keçiliköy, Kırkağaç, Salihli olmak üzere 13 adet atık su arıtma tesisi bulunuyor. Manisa merkez ile ilçe ve beldelerde bulunan 10 adet atık su arıtma tesislerimizin bakım, onarım ve işletme ihalelerini Mart 2015’te gerçekleştirdik. Soma, Manisa merkez, Gördes ve Turgutlu Atık Su Arıtma Tesislerinin sıfırdan yapımına başladık. Yaklaşık 110 milyon TL gibi bir yatırım demek bu. Alaşehir, Alaşehir Uluderbent ve Kavaklıdere, Demirci, Köprübaşı, Sarıgöl, Selendi ve Manisa İlyaslar atık su arıtma tesislerinin projeleri de yapım aşamasında. Hedefimiz bu projeleri bir an önce hayata geçirip, Gediz Nehri kirliliğini en aza indirmek” diye konuştu.
VATANDAŞA SAĞLIKLI İÇME SUYU ULAŞTIRILIYOR
Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun önemini bildiklerini ve buna göre çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, “95 mahalle projemizle 82 mahallemizin içme suyu şebekesini yeniliyoruz. Geçtiğimiz yıl içler acısı durumda olan 68 adet içme suyu deposunun temizliğini yaptık ve yeniledik. Bu yıl içerisinde 170 adet içme suyu depomuzun daha temizliğini yapıp yenileyeceğiz. Kullanılamaz halde bulunan içme suyu depolarının yerine 50 adet yeni içme suyu deposu yapım çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca sağlıklı ve yeterli içme suyu olmayan ilçe merkezleri ve mahallelerimizde 61 adet yeni sondaj kuyusu açtık. Bu yıl içinde 48 adet yeni sondaj kuyusu daha açmayı hedefliyoruz. Yine MASKİ Genel Müdürlüğümüz 45 mahallemizde 82 bin 893 metre terfi hattı ve isale hattı yenilemesi gerçekleştirdi” dedi.
AKILLI SAYAÇTA 92 BİN ABONEYE ULAŞILDI
Manisa’da tartışma konusu yapılmaya çalışılan ve polemik oluşturulan akıllı sayaç sistemiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Başkan Ergün, “Sistemin daha ileri safhalarında ekran üzerinden takip etme noktasına gelinecek. Sadece Manisa’da uygulanan bir sistem değil bu. 100 bin tane uygulama başlattık ve bugüne kadar 92 bin aboneye ulaştık. Bursa, Eskişehir, Ankara, Kocaeli gibi birçok ilde bu uygulamalar yapılmakta” dedi. Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan çağrı merkezleriyle vatandaşlara 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini de sözlerine ekledi.
VAHŞİ DEPOLAMA SON BULACAK
Yeşil alan ve aydınlatmalarla Manisa’yı bambaşka bir şehir haline getirdiklerini ve şehrin yıllanmış sorunlarının da bir bir üzerine gittiklerini vurgulayan Başkan Ergün, şehrin 40 yıllık kanayan yarası olan çöp sorununu bitirecek modern Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Sahası’nın temelini attıklarını hatırlattı. Başkan Ergün, dev tesisin Manisa merkezinin yanı sıra Turgutlu, Ahmetli ve Saruhanlı ilçelerinin de çöp sorununu da tarihe gömeceklerini ifade etti. İl genelinde bulunan vahşi depolama alanlarını bitirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Diğer ilçelerimizde ise Katı Atık Transfer İstasyonu yapımı planlanma aşamasında. Halihazırda 17 ilçemizde bulunan 74 adet vahşi depolama alanı yaptığımız bu çalışmalarla rehabilite edilecek ve ortadan kaldırılacak. Böylece ilerleyen dönemde yakma tesisleri kurarak 100 yıllık bir tesis oluşturmuş olacağız” dedi.
SOMA BIS’NE 36 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM GELİYOR
Şehrin yaşanabilir bir yer haline gelmesi için hafriyat alanları, gürültü istasyonları, hava kalitesi ölçüm istasyonları, tıbbi atık tesisleri ve ilaçlama faaliyetlerinin sürdüğünü dile getiren Başkan Ergün, 371 mahallede tamamladıkları ev boyamalarıyla da il geneline farklı bir hava kattıklarını söyledi. Soma’da hava kirliliğine son verecek Bölgesel Isıtma Sistemi projesinde önemli aşama kat ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bugüne kadar 25 milyon TL gibi harcanan bir bedel var. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak projelerini hazırladığımız Turgutalp ana boru hattı 17 milyon lira, diğer mahallere yapılacak yatırım ise 19 milyon lira. Biz bu dağılımları yaparken, 17 ilçeyi düşünmek zorundayız. Bugün doğalgaz bağlatacak bir abone 6-7 bin lira yatırım yapmak zorunda. Bunun yarısı bile olmayan bedeli polemik konusu yapanlara anlam veremiyoruz” diye konuştu.
TARİHİ VE TURİSTİK YAPILARA BÜYÜK ÖNEM
İl genelinde restorasyon çalışmaları, sokak sağlıklaştırmaları ve kamulaştırma çalışmalarıyla kentin tarihi dokusunu ön plana çıkardıklarını vurgulayan Başkan Ergün, tescilli jeoparkıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Kula’da Jeopark Müzesi için kamulaştırma çalışmalarını başlatacaklarını müjdeledi. Öte yandan bine yakın tescilli Kula evlerinden 20 tanesini satın almak suretiyle restorasyonlarını yapmayı planladıklarını belirten Başkan Ergün, “Böylece ilçemize gelecek turistlerin kalacak yer sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Ayrıca inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Emre Mahallesi’ndeki Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi’nin çevre düzenlemesi ve ziyaretçi alanı tanzimi için çalışmalara başlayacağız” dedi.
MADEN ŞEHİTLERİNİ RAHMETLE ANDI
Manisa’nın en büyük sorunlarından bir tanesinin de imar konusu olduğunu dile getiren Başkan Ergün, kapatılan beldelerin ve ilçelerin halihazır haritalarının yapıldığını söyledi. Soma’da Maden Şehitliği Anıtı’nı ve Turgutalp Şehitliği’ni hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 maden emekçisinin hayatlarını kaybettiği maden faciasında hayatlarını kaybeden maden şehitlerinin anılarını yaşatmak için Maden Şehitliği’ni ve Anıtı’nı ilçeye kazandırdıklarını söyledi. Başkan Ergün, hayatlarını kaybeden maden emekçilerini rahmetle andı.
SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİ HIZ KESMİYOR
Gıda Bankası ve Aşevi aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını, kendilerine erzak ve sıcak yemek yardımında bulunduklarını söyleyen Başkan Ergün, yakınlarını kaybeden vatandaşları da acı günlerinde yalnız bırakmadıklarını anlattı. İl genelinde bin 888 mezarlığın yollarını yenilendiğini ve temizliklerinin yapıldığını da aktaran Başkan Ergün, engelli vatandaşlar için de önemli çalışmalara imza atarak, engelsiz bir Manisa oluşturma yolunda mesafe kat ettiklerini söyledi. Çok amaçlı etkinlik salonları ve evde bakım hizmetiyle vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Ergün, çok amaçlı etkinlik salonlarının ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde yapılacağını söyledi.
AKHİSAR ARENA İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Spor tesisleri, gençlik merkezleri ve çocuk kültür sanat merkezleriyle gençliğin, sporun ve çocukların da yanında olduklarını belirten Başkan Ergün, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor taraftarlarının sabırsızlıkla beklediği Akhisar Arena Stadı’nın Büyükşehir Belediyesi’nce tamamlanması noktasında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Hukuksal noktada gerekli inceleme ve mutabakatların sağlanması halinde üzerine düşeni yapacağını yineleyen Başkan Ergün, Manisa’nın gururu olan Akhisar Belediye Spor’un stadını tamamlamaya hazır olduklarının mesajını verdi.
5 BİN 950 MANİSALI BÜYÜKŞEHİRLE ECDADIN HUZURUNDA
MABEM dershaneleri ve MASMEK kurslarını il geneline yaydıklarını ve gençlerin, kadınların, yeteneklerini keşfetmek isteyen vatandaşların hizmetinde olduklarını ifade eden Başkan Ergün, MABEM’den 6 bin 611 öğrencinin faydalandığını, MASMEK’ten ise 2 bin 750 kursiyerin eğitim aldığını kaydetti. Kültürel geziler kapsamında ‘Haydi Kadınlar Manisa’ya’ projesini hayata geçirdiklerini ve bugüne kadar 9 bin 40 kadına Manisa’yı tanıma imkanı sağladıklarını belirten Başkan Ergün, çoğunluğu gençlerden oluşan 5 bin 950 vatandaşı da 2015 yılında Çanakkale’ye götürdüklerini söyledi.
İTFAİYE YENİ EKİPMANIYLA GÖREVDE
İtfaiye bünyesine 56 yeni araç kazandırdıklarını, itfaiye binaları ve müfrezeler kurarak da olaylara anında müdahale etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Ergün, zabıta ve güvenlik konularında da önemli hizmetler ortaya koyduklarını söyledi. Otobüs terminalleri, parklar, hizmet binaları, spor salonları ve hallerin kamerayla izlendiğini ve güvenlik personellerinin titizlikle çalışmalarını yerine getirdiklerini dile getiren Başkan Ergün, kaçak sebze ve meyve girişinin önüne geçilmesi, kaldırım işgallerinin önlenmesi ve ulaşım konularında zabıta ekiplerinin özveriyle çalıştığını söyledi.
İLÇELERE MODERN BARINAKLAR
Kırsal hizmetler noktasında fidan desteği, hayvan su içme göletleri, tarımsal sulama göletleri ve damlama sulama çalışmaları yürüttüklerini belirten Başkan Ergün, üreticinin desteklenmesi için bu çalışmaların artarak süreceğini söyledi. Mezbaha ve hayvan barınaklarının Avrupa standartlarına getirilmesi noktasında çalıştıklarını da dile getiren Başkan Ergün, Akhisar’da hayvan barınağının çalışmasının devam ettiğini, Gördes, Turgutlu, Sarıgöl, Kula ilçelerine barınak yapımı için yer tespiti ve planlama çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü ifade etti.
BAĞ TAHMİN İSTASYONLARIYLA ÜRETİCİYE ÖNEMLİ DESTEK
Üreticilere destek noktasında seracılık destekleri sağladıklarını ifade eden Başkan Ergün, üreticinin ürünlerini koruyabilmesi için de 14 adet bağ tahmin ve erken uyarı sistemi kurduklarını belirterek, “Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Gölmarmara, Turgutlu, Yunusemre, Şehzadeler ilçelerinde toplamda 787 bin dekarlık alanda 14 istasyon kurduk. 2016 yılı içerisinde 10 istasyon daha kurmayı planlıyoruz” dedi.
YENİ PROJELER İÇİN GERİ SAYIM
Bilişim yatırımları noktasında da önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Ergün, Numarataj Bilgi Sistemi, İmar Bilgi Sistemi, Tapu Kayıt ve İzleme Sistemi, Elektronik Belge Yönetimi Sistemi ve ücretsiz Wi-Fi uygulamalarıyla vatandaşların hayatlarını kolaylaştırdıklarını söyledi. Proje aşamasındaki hizmetler hakkında da vatandaşları bilgilendiren Başkan Ergün, projeleri şöyle sıraladı: “Ahmetli Çayı Kenarı Park Düzenlemesi, Çocuk Kulübü ve Restorasyon Projesi, Kula Konut Projesi, Gördes Şehit Makbule Hanım Meydanı Projesi, Kula Emre Köyü Yunus Emre Türbesi Çevre Düzenlemesi, Kula Rahmi Erdil Evi Restorasyon Projesi, Salihli Koordinasyon Merkezi ve MABEM Binası Projesi, Kula Eski Hastane Restorasyon Projesi, Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri Projesi, Turgutlu Eski Peynir Pazarı Yenileme Projesi, Turgutlu Irlamaz Vadisi Peyzaj Projesi, Sarıgöl Alaşehir Caddesi’nin Yol Meydan ve Tretuvar Düzenlemesi, Sarıgöl Kent Meydanı Projesi, Saruhanlı Yer altı Otoparkı, Kent Meydanı ve Gençlik Merkezi Projesi, Selendi Gençlik Merkezi Projesi, Selendi Yer altı Otoparkı ve Kapalı Pazaryeri Projesi, Salihli Yer altı Otoparkı, Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı Projesi, Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi, Şehzadeler Sümerpark Rekreasyon, Fuar Alanı Peyzaj Projesi, Şehzadeler 3. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Şehzadeler Fatih Sergi Salonu Projesi, Yunusemre Manisa Prime Projesi, Yunusemre Karaçay Deresi Peyzaj Düzenlemesi, Turgutlu Ovacık Yaylası Doğal Gençlik Kampı Projesi, Köprübaşı Avukat Özcan Akçiçek Parkı Çocuk Kulübü Projesi ve Köprübaşı Meydan Projesi.”
DEV PROJELER GELİYOR
Orta vadede planlanan projeleri de sıralayan Başkan Ergün, şunlara yer verdi: “Demirci Küpeler Camii Restorasyon Projesi, Kırkağaç Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kula Eski Çarşı Kentsel Yenileme ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Kula Eski Doktor Evi, Kaçıklar Evi Restorasyon Projesi, Kula Ototerminal Projesi, Soma Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi Projesi, Gölmarmara Halime Hatun Kervansaray Restorasyon Projesi, Gördes Yer altı Otoparkı ve Pazaryeri Projesi, Köprübaşı Yeni Ototerminal Projesi, Salihli Gümüşçayı Peyzaj Düzenlemesi (Kent Park Masal Ormanı), Sarıgöl Yeni Ototerminal Projesi, Saruhanlı Uğur Mumcu Parkı Projesi, Şehzadeler Ulucami Restorasyon Çalışması, Yunusemre Tevfik Lav Spor Tesisleri Projesi, Şehzadeler Manisa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Projesi, Yunusemre Adliye Arkası AVM Projesi.”
MANİSA DEĞİŞMİŞTİ, ARTIK GELİŞİYOR
Manisa’nın her alanına ayrım yapmadan hizmet götürdüklerini vurgulayan Başkan Ergün, farklı siyasi partideki belediye başkanlarına seslendi. Başkan Ergün, “Her zaman mecliste gelin büyükşehirin nimetlerinden faydalanın dedim. Ama diğer ilçelerimiz de bize oy verdi. Ayrım yapmadan tüm hizmetleri ulaştıracağız inşallah. 2009 yılında göreve geldiğimizde Manisa Değişiyor sloganıyla yola çıkmıştık. Allah’a şükür sözümüzü tuttuk. Manisa’yı değiştirdik. Şimdi de Manisa’yı 17 ilçemizle birlikte geliştirme zamanı. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Artık ‘Manisa Gelişiyor’ diyoruz ve bu sloganla 17 ilçemizi ayrım yapmadan kucaklıyoruz. Değerli vakitlerinizi ayırdığınız ve bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize bir kez daha teşekkür ediyor, burada bulunan tüm değerli kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
ALIN ÖPTÜREN HİZMETLER
Konuşmanın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ilçe belediye başkanlarıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2’nci yılı pastasını kesti. Pasta kesiminin ardından Akhisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Nehir Dağlı, sahneye gelerek Başkan Ergün’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek alnından öptü. Toplantıya katılan mahalle muhtarları ve diğer konuklarla hatıra fotoğraflarının çektirildiği toplantı, Lale Fuaye Salonu’ndaki kokteylle noktalandı.