Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Alaşehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehirlilerin 5 Eylül 1922’de kahramanlık destanı yazdığını vurguladı. Başkan Karaçoban, “5 Eylül Alaşehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlu Olsun. Güzel şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü, 94 yıl önceki aynı ruh ve heyecanla kutluyoruz ve daima hep birlikte kutlayacağız. Bize bu onuru, bu sevinci, bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla, minnetle, rahmetle anıyorum. Anma ve kutlama merasimleri, bir yanıyla geçmişi hatırlamaya, bir yanıyla da geleceği tanzime vesiledir. Törenler, temsiller, konuşmalar, 94 yıl önceki anlayışı, 94 yıl önceki azim ve kararlılığı, 94 yıl önceki duruşu, bugüne ve geleceğe taşıma maksadına matuf olmalıdır. Çünkü o anlayış, azim ve kararlılığa bugün de ihtiyacımız vardır; yarın da ihtiyacımız olacaktır. Bağımsızlığımızı sürdürmek, başı dik insanlar olarak huzur içinde yaşamak, ecdadımızın 94 yıl önce sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür” dedi.
“5 Eylül Alaşehirlilerin düğünüdür”
5 Eylül’de yerel tarihin ulusal tarihe ilham olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaçoban, “Bu bayram, bir dirilişin bayramıdır. Bugün, esenlik dolu günleri yaşayan bizlerin, bu cennet vatanı bize emanet eden ecdadımızı minnet ve şükranla anma günüdür. Bugün, geçmişle geleceğin buluşma ve tanışma günüdür. İnsan, hafızasıyla insandır. Tarih, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağıdır. 5 Eylül Kurtuluş günü, tarihi hafızamızı yenilememizi, tarihin aynasından bugüne bakmamızı sağlayan müstesna zaman dilimlerinden biridir. Tarihini bilmeyenlerin ne yazık ki coğrafyalarını da başkaları çizer. Bunun için tarihimizi iyi okumak zorundayız. Ülkemizin zorlu günlerden geçtiği bu günlerde; hiçbir ayrım gözetmeden, kimseyi ötekileştirmeden, tek vücut olarak bir araya gelme, birlik olma ve el ele tutuşma zamanı. Birimiz diğerimizi dışlamadan, birimizin inancı, kültürü, değer yargısı ötekini yok etmeden; sevgi, saygı, hoşgörü içinde tarihimizi birlikte yazdık, coğrafyamızı birlikte güzelleştirdik. Bu kadim coğrafyada, bu değerlerle; bir et ve tırnak, taşla toprak gibi bir ve beraber yaşadık. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacaktır. Bizler, bu gerçeklerin farkına varan, milli mücadelemizdeki ruhu soluklayan, aynı ruhu yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir kadro olarak; bütün gücümüzle modern, yaşanabilir ve güzel bir şehir oluşturmaya çalışıyor, bir yandan kimsesizlerin kimi olurken, bir yandan da büyüyen şehrimizin alt yapı sorunlarını çözmeye, halkımıza yeni tesisler ve sosyal alanlar kazandırmaya, yeşil alanları çoğaltmaya; parkları, sokakları, caddeleriyle Alaşehir’imizi gülizar kılmaya gayret ediyoruz. Alaşehir için yapacak çok işimiz ve gidecek çok yolumuz var. Dün birlikte başardık, bugün de birlikte başaracağız. Niyetim yaptıklarımızı ya da yapacaklarımızı anlatmak değil. Böyle hizmetleri bir borç telakki ettiğimizin, bayramların böyle hizmetlerle anlam kazanacağının, şehit ve gazilerin ruhlarının böyle hizmetlerden dolayı şad olacağına inandığımızın bilinmesini istiyorum. ‘Tarih yazmak, tarih yapmak’ kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak mahiyet alır" diyen ve bu cennet vatanı büyük fedakarlıklarla bizlere armağan eden, başta devletimizin kurucusu, cumhuriyetimizin mimarı, ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kutsal vatan toprağı için canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerli aile fertlerine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.