Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Türk Milletinin devletiyle, bayrağıyla, vatanıyla ve askeriyle bir ve tek olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Zeki Kayda mesajın devamında şunları kaydetti:
“30 Ağustos, Türk Milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanının adıdır. Bu zafer, asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışı, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatı ve ay yıldızlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar özgürce dalgalandırma irademizin simgesidir. İmkansızlıklar içinde verilen zorlu mücadelenin ardından kazanılan bu büyük zafer, milletimizin, en değerli varlığı olan istiklalinden asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Genç Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda kazandığımız bu zafer, yokluklar içinde bir milletin kendi geleceğine sahip çıkma arzusunun yegane göstergesidir. 30 Ağustos, kutsal vatan topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağımızı dünyaya ispatlayan önemli bir tarihtir. Dün olduğu gibi bugün de topraklarımıza göz dikenler gereken cevabı alacaktır. Son aylarda ülke bütünlüğümüze yönelik terör eylemleri ve darbe girişimi milli birliğimize kast eden iç ve dış unsurlara karşı daima uyanık olmamız gerektiğini göstermiştir. Bu topraklarda, Türk devletinin mührü bin yıldır vardır. Bizim harcımız kanla karışmıştır. Kardeşlik bağlarımızı koparmak isteyen, bizi ayrıştırmak isteyen ve bunun için alçakça eylemlere karışan vatan hainlerini bu millet çok iyi bilmektedir. Özgürlük ve bağımsızlığımızdan yana milletimizle birlikte, devletimizin, bayrağımızın, askerimizin, polisimizin daima yanındayız. Eşsiz kahramanlıklarımızdan olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Bu zaferin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını; tek vatan, tek millet, tek bayrak için can veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum”