Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Ege Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşcoşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ege Bölgesi’nin en önemli eğitim kurumlarının başına Turgutlu’nun bir değerinin geçmesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Başkan Şirin, “Ege Üniversitesi’nin Sayın Hoşcoşkun rektörlüğünde başarılı çalışmalara imza atacağından şüphemiz yok. Hayırlı olsun.” dedi.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Turgutlulu Prof. Dr. M. Cüneyt Hoşcoşkun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Şirin’e Prof. Dr. Engin Berber, Prof. Dr. Barış Altay ile Kent Müzesi koordinatörü Mehmet Gökyayla da eşlik etti. Hoşcoşkun’a yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Şirin, “Turgutlu’nun bir değeri olan Sayın Hocamız Cüneyt Hoşcoşkun’un böylesi önemli bir makama gelmiş olmasından dolayı memnuniyetimizi ifade etmek isterim. Ege Üniversitesi, köklü geçmişiyle hem İzmir’in hem de Ege Bölgesi’nin kaliteli eğitim kurumlarındandır. Üniversitenin Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun’un rektörlüğünde başarılı çalışmalara imza atacağından şüphemiz yok. O açıdan hem Sayın Rektörümüze, hem akademik kadrolarına hem de öğrencilerimize başarılı bir eğitim dönemi diliyorum. Yeni görevleriniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Rektör Hoşcoşkun da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Memleketimizin değerli Belediye Başkanı, sevgili dostumuz Turgay Şirin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ki Turgutlu’nun yeri ve anlamı bizler için her zaman farklı olmuştur. Bizler de bir Turgutlulu olarak Ege Üniversitesi çatısı altında görev yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.” Diye konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Şirin günün anısına Rektör Hoşcoşkun’a hediye takdim etti.