Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, ordu içerisindeki FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimini ’Millete ihanet’ olarak değerlendirdi.
Başkan Yaralı, 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ/PDY mensubu bir grup asker tarafından yapılan ve Türk milleti tarafından püskürtülen darbe girişimini nefretle kınadığını belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşların büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Yaralı, şunları kaydetti:
“Millete ihanet edenler gerekli cevabı almıştır. Darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, kazanan devlet ve millet olmuştur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Saruhanlı’da da bizler demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyoruz. Demokrasiyi ve milli iradeyi askıya almak isteyen güçlere karşı birlik ve beraberliğimizi bir kez daha ortaya koyacak, ülkemizin yıkılmasına ve bölünmesine asla izin vermeyeceğiz.”
Türkiye’ye yönelik ihanetin, devlet ve millet dayanışması ile ortadan kaldırıldığını dile getiren Yaralı, “Bu demokrasi direnişinde şehit düşen asker, polis ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Milli irade karşıtı herhangi bir girişimin, halkın sağduyusu, birlik ve beraberlik duygularının karşısında başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını savunan Yaralı, şöyle devam etti:
“Bizler millet olarak Türkiye’nin geleceğine, refahına ve huzuruna zarar verecek her türlü demokrasi dışı girişimlerin karşısında olmaya devam edeceğiz. Elbette milletimize bunu yapanlar, hukuk kuralları içerisinde cezasını çekecektir. Ülkemizin demokratik kurumlarına karşı yapılan dehşet verici saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”
Bu arada Saruhanlı’da, darbe girişimine karşı gösteri ve demokrasi nöbetleri, Cumhuriyet meydanında devam ediyor.