Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ilçe belediye başkanları yayımladıkları 10 Kasım mesajlarıyla ebediyete intikal edişinin 78’nci yıldönümünde Mustafa kemal Atatürk’ü özlemle andı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda yayımladıkları mesajlarla Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 78’nci yıldönümünde minnetle andı.
Başkan Ergün, “57 yıllık ömür, koca bir tarih”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Cumhuriyetimizin kurucusu, Başbuğumuz, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümünde bir kere daha kendisini özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. O, 57 yıllık bir ömüre koca bir tarih sığdırmış, yüzyılın lideridir. O’nun bu fani dünyadan göçü her ne kadar yüreğimizi yaksa da, geride bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet, ilkeleri ve devrimleri her zaman yaşatmıştır ve yaşatacaktır. Türk milleti olarak bizler, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya sarıldık. Aradan ne kadar zaman geçse de Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri hiçbir zaman eskimez. Her zaman geleceğe güvenle bakmamızı sağlar ve topluma ışık olur. Kurduğu Cumhuriyet ve O’nun ülküsü yolumuza ışık tutuyor. Cumhuriyet değerlerinden hiç sapmadık, sapmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Başkan Çerçi: “Atatürk’ü minnetle anıyoruz”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümüyle ilgili yayımladığı mesajında, “2023 hedeflerinin temellerini atmamızı sağlayan bağımsız Türkiye’yi zor şartlar altında bize emanet eden, dört bir yanı düşman işgalinde olan Anadolu’dan güçlü ve sağlam temellere oturan bir devlet kuran ve tüm dünyanın hatırası önünde saygıyla ve hayranlıkla eğildiği Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yıldönümünde bir kez daha minnetle yad ediyoruz. Bağımsızlık hareketini başlatan askeri deha Atatürk, aynı zamanda dünya çapında kabul görmüş saygın bir devlet adamıdır. Bu durum; yabancı kanaat önderlerinin Atatürk ile ilgili yaptığı açıklamalarla da gün gibi ortadadır. Atatürk’ü ve başlattığı kurtuluş mücadelesinde vatan uğruna gözünü kırpmadan hayatını feda eden tüm şehitlerimizi minnetle, şükranla, saygıyla yad ediyorum. Ayrıca Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan 15 Temmuz şehitlerimizi de bu vesileyle bir kez daha minnetle anıyorum” dedi.
“Tam bağımsız Türkiye, bizlere Atatürk’ün armağandır”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümüyle ilgili mesaj yayımladı.
Başkan Çelik mesajında şunları söyledi: “İstiklal Savaşımızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük armağanı tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetidir. Bugün ABD vesayetinde siyaset yapmaya yeltenen ve onun mirasından hisse kapmaya çalışanlara inat, ABD mandalığını elinin tersiyle iten kahraman Gazinin yeni nesillere en büyük vasiyeti; Cumhuriyet’in ilelebet yaşatılması, muasır medeniyetin üstüne çıkılması, milli iradenin ve milli egemenliğin her şart altında korunması, bu vatan toprağında birlik ve beraberlik ve refah içinde yaşanması için azim ve kararlılıkla çok çalışılması olmuştur. Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü iftiharla kutlayan Türkiye, tam bağımsızlık yolunda tüm iç ve dış engellere rağmen birlik ve beraberlik içinde 2023 hedeflerine hızla ilerlemektedir. Cumhuriyet’in varlığına kasteden iç ve dış düşmanlar, millet iradesi karşısında, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz’da da hüsrana uğramışlardır. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde korumuş olduğumuz bu cennet vatanın geleceğine kast edecek hainler hüsrana uğrayacak ve Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ideallerini gerçekleştirmek üzere 2023 hedeflerine hızla ilerleyişini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürecektir."
"Atatürk’ün düşünceleri ve idealleri yolumuzu aydınlattı"
Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban yayımladığı 10 Kasım mesajı ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78’nci yıldönümünde ulu Önderi minnet ve saygıyla andıklarını söyledi.
Başkan Karaçoban mesajında şunları belirtti: “Düşünceleri ve idealleri ile yolumuzu aydınlatan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, büyük komutan M. Kemal Atatürk’ün aramızdan bedenen ayrılışının 78. yılında; millet olarak O’nu, bir kez daha rahmet, minnet ve büyük bir özlemle yadediyoruz. Gazi Atatürk, Türk milletinin hiçbir koşulda boyunduruk altında bulunamayacağını, bunun devrin modern silahlarıyla dahi gerçekleşemeyeceğini ‘Ya İstiklal Ya ölüm’ seslenişiyle ortaya koymuş ve bundan da asla ödün vermemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”
"Cumhuriyetin ve yüce Türk Milleti’nin yılmaz bekçileriyiz"
Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Kayda, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bizlere bıraktığı şehitler toprağı eşsiz vatanımızı, Ergenekon’dan beri esareti kabul etmeyen karakteri sağlam yüce milletimizi, onun ilkeleri ve gösterdiği hedefler doğrultusunda dünya üzerinde var etmeye devam edeceğiz. O, sadece Türk milletinin değil; dünyadaki başka milletlerin de örnek aldığı büyük şahsiyetlerin başında gelir. Mustafa Kemal’in açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize söz verdik. Bugün, onun ilkelerini daha iyi anlıyoruz. Birinci vazifemizin en büyük eseri olan Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni korumak olduğunu biliyoruz. Bu uğurda sayısız şehit verdik. Söz konusu vatan olduğunda gerisinin teferruat olduğunun bilincindeyiz."
Başkan Şirin: “Atatürk ilke ve ülküleriyle sonsuza dek yaşayacaktır”
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk’ün gücünü, azim ve kararlılığını yüzyıllarca tarih kitaplarında yer alacak şekilde ilan eden Gazi Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için her alanda emsali görülmemiş bir mücadele vermiştir. Aynı zamanda millet olma şuurunu da güçlendirerek, ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi kurmuştur. 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış, şartlara göre değişmeyen ilke ve ülküleriyle Türk tarihine mühür vurmuştur. Bizlerse O’nun değerini her geçen gün çok daha iyi anlıyoruz. Anısı yüreğimizde sonsuza kadar yaşayacak. Her 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe yaşadığımız o hüzün, ancak ardından bıraktığı gurur duyduğumuz o büyük miras, O’nun kudretini ve O’nun vatanperverliği bizlerin en büyük rehberi olmuş, olmaya da devam edecektir."