Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan TBMM Güvenlik, İstihbarat ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, "Kurtuluş Savaşı, aziz milletimizin bağımsızlık tutkusuyla birlik ve beraberlik içerisinde yazdığı şanlı bir destandır" dedi.
Türkiye’nin bağımsızlığını ve hürriyetini, Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşu gibi zaferlere borçlu olduğunu ifade eden Baybatur, "Manisalılar vatan sevgisi, özgürlük tutkusu, tarihe mal olmuş yiğitlik ve cesaretleriyle düşmana karşı kahramanca direnmiştir. Manisa halkının düşman işgaline karşı gösterdiği bu direniş, milli mücadelemizin önemli halkalarından biri olarak, milletimizin tarihindeki şerefli yerini almıştır" dedi.
Bağımsız ve özgür vatan ülküsünün, Kurtuluş Savaşı sırasında vatanı parçalayarak milleti yok etmek isteyen düşman saldırıları karşısında, tüm Anadolu’da en büyük parola olduğunu kaydeden Baybatur, mesajında şu ifadeler yer verdi:
"Bu parolayı kendine şiar edinen kentlerimizden biri de Manisa olmuştur. Manisa halkımız kahraman Mehmetçiğimizle el ele vererek şehirlerini düşman işgalinden kurtarmışlardır. Bu sayede ay yıldızlı bayrağımızı yeniden gönderde dalgalandırmışlardır. Devletimizi, bağımsızlığımızı ve hürriyetimizi, milletimizin kader birlikteliği içerisinde sonlandırdığı bu ve benzer zaferlere borçluyuz. Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye’yi o hedeflediğimiz muasır medeniyetlerin ötesine taşımak bizim tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere büyük bir tarihi zafer ve onur bırakan başta milli mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca topraklarımızı vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum."