Manisalı araştırmacı yazar Bedriye Aksakal 14. Kitabının tanıtımını Emek matbaasında yaptı. Aksakal son kitabında Türkiye’nin ilk dağcı şehidi olan Engin Kongar’ı anlattı.
Şimdiye kadar yayımlanmış 13 kitabı bulunan yazar Bedriye Aksakal Türkiye’nin il dağcı şehidi olan Engin Kongar’ı anlattığı ‘Türkiye’nin İlk Dağcı Şehidi Engin Kongar’ adlı 14. Kitabının tanıtımını Emek Matbaası’nda matbaa çalışanları ile birlikte yaptı. Tanıtıma Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şube Başkana Fatma Ayhan ve dernek üyesi kadınlar da destek verdi.
Kitap hakkında bilgi veren Aksakal şunları söyledi:
“Dağcı Şehit Engin Kongar Manisa Dağcılık Spor Kulübü üyesiydi. Benim gibi yazar olan abim Haydar Aksakal’ın destekleriyle yaklaşık 2 yıl süren çalışma sonrasında 200 sayfalık kitabımı çıkardım. Dağcı Şehit Kongar’ın fotoğrafları, yazdığı mektuplar ve karalamaların yer aldığı kitaptaki amacım, gençlere dağcılığı anlatmak ve sevdirmek. Kongar 21 yaşında Demirkazık Dağları’na tırmanırken çeşit oldu. Kongar vatanını çok seven bir insandı. ‘Benim yurdumun dağlarına neden hep yabancılar çıkıyor. Biz neden kendi dağlarımıza çıkamıyoruz’ diyerek kendisi dağcı olmuştur. Vatanını bu kadar seven bir Türk dağcısını kitabımla ölümsüzleştirmek istedim. Onun dağ tutkusunu, dağ sevgisini gelecek nesillere aktarmak istedim. İnanıyorum ki özelikle gençlerimiz bu kitabı okuduktan sonra onlarda birer dağcı olmak isteyecek.”
Kitabı kendi imkanlarıyla bin adet olarak bastırdığını anlatan Aksakal, kitabın önümüzdeki haftalar içerisinde düzenlemeyi planladığı imza günlerinde 10 TL’den satışa çıkacağını dile getirdi.