Turgutlu Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar veren Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu halkının birer bireyi olan belediye personellerine kazasız, belasız mutlu ve sağlıklı mesailer dileyerek, “Bizi derinden üzen bu vahim olayların bir daha yaşanmaması adına iş sağlığı ve güvenlik önlemlerimizi en üst seviyeye çıkarıyoruz. Önemli olan Turgutlu halkına hizmet noktasında olan tüm çalışanlarımızın huzurlu, sağlıklı ve güven içerisinde mesai yapmasıdır” dedi.
Turgutlu Belediyesi, Ağustos-Eylül ayı İş Sağlığı ve Güvenliği Kurul Toplantısı’nı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Turgay Şirin, Başkan Yardımcıları İskender Tunç ve Mithat Erden, uzman Adem Asker ile Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, Park Bahçeler Müdürü Önder Pala, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yurt, Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Moter ile personeller katıldı. Toplantının açılış konuşmasını geçtiğimiz günlerde yaşanan ve Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Şükrü Semiz’in hayatını kaybettiği acı olaya değinerek başlayan Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bir belediye başkanı olarak ifade etmeliyim ki yaşadığımız en acı olaylardan biri, Turgutlu halkına hizmet noktasında canla başla çalışan arkadaşlarımızı böylesi acı olaylarda kaybetmemizdir. Şükrü Semiz kardeşimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Maalesef trafik terörü ülkemizin değişmeyen gerçeklerinden biri. Kurumlar olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemlerimizi dört dörtlük almaya gayret ederken, farklı faktörlerden kaynaklanan sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Kaldı ki olası tehlikelerin önüne geçmek adına gayret ediyoruz. Biz belediye olarak üzerimize düşen görevlerimizi ve sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. O açıdan güvenlik önlemlerimizdeki çıtayı en üst seviyeye çıkaracağız” dedi.
“Çalışanlarımız bizim değerlilerimizdir”
Personellerin, belediye çalışanı olmalarının yanında Turgutlu halkının birer bireyi olduğunun altını çizen Başkan Şirin, “Her zaman dediğim gibi çalışanlarımız kendilerini ve çalışma arkadaşlarının güvenliğini düşünerek hareket ediyor. Bizler de gerek sahada gerekse belediye içerisinde herhangi olumsuz duruma mahal vermemek adına yıl içerisinde pek çok eğitim veriyoruz. Fiziki güvenlik önlemlerini alıyoruz. Acı olayların yaşanmaması için de elimizden geleni yapacağımıza inanıyorum. Önemli olan halkımıza hizmet götürdüğümüz her noktada sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir şekilde çalışalım. En alt kademeden en üst kademeye kadar tüm çalışanlarımız birdir, birliktedir ve Turgutlu Belediyesi’ni temsilen değerlidir” dedi.
Başkan Şirin’in konuşmasının ardından uzman Adem Asker tarafından iş sağlığı ve güvenliğine yönelik bilgilendirme yapılarak, toplantı soru-cevap şeklinde devam etti.