Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Manisa İl Temsilciliği, Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine Ramazan kumanyası, sıcak yemek ve iftar programları ile ulaşıyor. Derneğin Manisa’daki paylaşım noktası denilen mağazasında ise ihtiyaç sahipleri ihtiyaçları olan her şeyi temin edebiliyor.
Beşir Derneği Manisa İl Temsilcisi Mustafa Akdoğan, derneğin 81 ilde ve büyük ilçelerde olmak üzere 278 temsilciliğin bulunduğunu, Türkiye dışında 55 ülkeye insanlara hizmet ettiklerini kaydetti. Paylaşım Noktası denilen bağış yapan ile yardım alan arasında bir hayır köprüsü kuran mağazalarının bulunduğunu belirten Akdoğan, “Bu mağazada ihtiyaç sahibi ihtiyaç duyduğu ürünleri seçme ve dilediğini alma konusunda özgür. Bu mağazaya gelen ihtiyaç sahibi rencide olmadan mağazamıza gelerek belirlenen miktarda ihtiyaçlarını bir markette alışveriş yapar gibi temin etmektedir. Bu mağazalar lojistik depolarımızda barkodlanıp ambalajlanarak hazırlanan ürünlerin sevk edilmesi ile desteklenmektedir. Ayrıca Ramazanda ihtiyaç sahiplerine Ramazan kumanyası, sıcak yemek ve iftar programları ile ulaşıyoruz. Şu ana kadar 125 kişiden oluşan 34 ailenin evlerine sıcak iftar yemeği götürdük. Bu rakamın bayrama kadar 550 kişiye ve 140 aileye çıkmasını bekliyoruz. Ayrıca Ramazan’ın son 10 günü Manisa’da müftülükçe izin verilen camilerde itikafa girenlere iftarda sıcak yemek götürmeyi planladık.” dedi.
EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ ANDA MUHTAÇ OLABİLİRİZ
Kandillerde çocuk yuvası, huzurevi, hastane ziyareti yaparak mübarek günlerde gönüllerini almaya çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, “Kurbanda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtıyoruz. Bağış kurbanı vekaletini alıp, kesilen kurban etini de yurtiçi ve yurtdışındaki ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye çalışıyoruz. Soma ve Ermenek maden kazalarında derneğimiz mağdur ailelerin ve halkımızın yardımına ilk koşan ve oradan en son ayrılan dernektir. Van ve Erçiş depreminde insanımızın yardımına ilk koşan derneklerden birisidir. Bölgeden de en son ayrılmıştır. En güçlü olduğumuz anda, muhtaç olabiliriz. Yağan bir yağmur binlerce insanın kaderini değiştirebilir. Birkaç saniyelik sarsıntı, nice insanları evsiz bırakabilir. Önlenemeyen bu afetler bizlere çokta uzak değildir. Her an herkes mağduru olabilir doğal afetlerin. Bize düşen bu durumlar için hazır olmak ve afet durumunda mağdurun hemen yanında olmaktır, ülke, ırk, dil, din ayırt etmeden. Yurtdışında Açe’ye, Pakistan’a, Arakan’a, Afganistan’a ve daha birçok ülkeye doğal afette derneğimiz yardım etmiştir. Ayrıca Suriye’deki mazlum ve mağdur kardeşlerimize gerek Suriye içindeki, gerekse Türkiye’deki kamplarda kalan mültecilere her türlü maddi ve manevi yardım yapmıştır. Aynı şekilde Bayırbucak Türkmenlerine de maddi ve manevi yardım yapmıştır.” şeklinde konuştu.
Akdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kilis’te günde 25 bin ekmek pişiren ekmek fırınımız ve 10 bin kişiye günde 2 öğün sıcak yemek veren aşevi mutfağımız ve Suriye içindeki mülteci kampında yemek dağıtma noktamız var. Ayrıca yurdumuzun bütün illerine dağılan Suriyelilere Manisa’da da rastlıyoruz. Onlara da gıda, giyecek ve ev eşyası yardımı yaptık.”