Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Köprübaşı’nda yaptığı isale hattıyla Karaelmacık Mahallesine yeterli içme suyunu temin ederken, Temrek Mahallesindeki dere temizlik çalışmasıyla da mahalleliye rahat bir nefes aldırdı.
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün, il genelinde yürüttüğü içme suyu çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Eskiyen şebekeleri yenileyerek vatandaşları daha sağlıklı içme suyuna kavuşturan MASKİ, su konusunda sıkıntı yaşayan mahallelerde de yeni hat döşeme çalışması gerçekleştiriyor. Bu kapsamda MASKİ ekipleri, Köprübaşı Karadüzlen Mahallesinde bulunan kaynak suyu fazlasını döşediği yeni isale hattıyla Karaelmacık Mahallesine takviye etti. MASKİ tarafında yapılan çalışma sayesinde doğal kaynak suyu değerlendirilirken, mahallenin yetersiz su sorunu da ortadan kaldırılmış oldu.
Damlar Deresi temizlendi
MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Manisa genelinde devam eden dere temizlik çalışmaları kapsamında Köprübaşı Temrek Mahallesindeki Damlar Deresi de temizlendi. Aşırı yağışlarda meydana gelebilen dere taşkınlarını önlemek amacıyla yapılan çalışmayla, olası tehlikelere karşı mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliği kontrol altına alındı. Özellikle yaz aylarında koku ve sinek oluşumuna neden olan derenin temizlenmesiyle vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.