Manisa Büyükşehir Belediyesi kentte kaçak hafriyat dökülmesini engellemek ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu noktada önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ertuğrul Yıldırım, “Vatandaşlarımız kaçak moloz dökümünü tespit ettiği anda bizleri 0236 231 71 45 numaralı hattı arayarak şikâyet edebilirler” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, kayıt dışı ve kaçak hafriyat atıkları taşınmasının önüne geçebilmek amacıyla çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu anlamda hafriyat firmalarının araçlarına uydu takibi takarak, denetimi kolaylaştıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda dairelerine bağlı zabıta ekipleriyle sahada denetim yapıyor. Bunun yanı sıra 0236 231 71 45 numaralı hatta gelen şikâyetleri de değerlendiren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, idari yaptırım kapsamında kaçak moloz dökümü gerçekleştirenlere cezai-i işlem uyguluyor.
Kaçak döküm ihbar edilmeli
Manisa’da çevre ve görüntü kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, “Bu anlamda denetimlerini kolaylaştırmak amacıyla son olarak hafriyat araçlarımıza etiketler yapıştırdık. Bu etiketlerin olmadığını hafriyat araçlarını vatandaşlarımızın 0236 231 71 45 nolu hatta ihbar etmelerini rica ediyorum. Manisa’da çevre görüntü kirliliğinin önlenebilmesi amacıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.